Naxatras u Močvari by Konstantinos Stathis-min

Naxatras se vraća u zagrebačku Močvaru

Grčki psihodeličari Naxatras krajem listopada u Močvari!

Već pomalo domaći Grci psihodeličari koji se kriju iza imena Naxatras vraćaju se u sklopu turneje “Parallel Realms” u Močvaru zasvirati peti put u Hrvatskoj. Ljubimci domaće publike prošli put nakrcali su klub, a izvjesno je da će tako biti i 27. listopada (petak). Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 17 eura mogu se kupiti u Dirty Old Shopu i na njihovom webu, a na ulazu će koštati 20 eura. S njima će završiti i prvi Stoner October, a u sklopu kojeg će se još dogoditi i koncert američkih stoner legendi UNIDA koji nastupaju 20.10., također u Močvari.

itari, Kostas Harizanis na bubnjevima i vokal John Vagenas na basu, trio je koji je prije 11 godina oformio ovaj psihodelični hard rock bend iz Soluna. Prvi album “Naxatras” objavili su 2015. godine. Istog trena je postao veliki hit na Youtubeu pa se može reći da je jedno od najpopularnijih izdanja tog žanra uopće.

Uslijedili su album “II” gdje su stilski više zagazili u eksperimentalni space rock i “III” koji je pokupio brojne pohvale od kritike i publike. Na četvrtom albumu, koji je svjetlo dana ugledao krajem veljače prošle godine, na klavijaturama im se pridružio multiinstrumentalist Pantelis Karganas, a odmah su primjetne i značajne stilske promjene. Za vizualni identitet albuma zadužen je njihov stari prijatelj Chris RW. Njihov posljednji nastup u Močvari bio je baš epski pa nešto slično možda možemo očekivati i ovaj put jer momci su poprilično usvirani pa su tako između ostalog nastupali na Desertfestu, Dunajamu, Ozori, obišli su sve veliku većinu europskih zemalja, a skoknuli su i do Australije. Dan kasnije (28.10.) bend će nastupiti u beogradskom Dorćol Platzu, također u organizaciji Hangtime Agencyja.

FB event: www.facebook.com/events/2309460342596099

Foto: Konstantinos Stathis

Total
0
Shares
Previous Article
39. Beogradski džez festival počinje za 7 dana

39. Beogradski džez festival počinje za 7 dana

Next Article
barf12

Još nekoliko dana traju prijave za BARF12