Nebeska tema - film o Vladi Divljanu

“Nebeska tema” premijerno prikazana u Torontu

Film o Vladi Divljanu, reditelja Mladena Matičevića, premijerno prikazan u Torontu. Dirljiva priča o urbanoj muzičkoj legendi jednog vremena

Publika u Torontu bila je počastvovana prošle subote premijernim prikazivanjem filma “Nebeska tema” o Vladi Divljanu, reditelja Mladena Matičevića. Dirljiva priča o urbanoj muzičkoj legendi jednog vremena i zemlji koje više nema, oduševila je posetioce bioskopa “Ridžent teatar”.

U večitoj potrazi za izgubljenim identitetom na dalekom kontinentu, gledaoci su se okupili kako bi pogledali film i odali počast Vladi Divljanu i njegovom stvaralaštvu. Film je kao originalan i dirljiv hronološki prikaz važnih fragmenata i ljudi iz Vladinog života i stvaralaštva preplavljen ljubavlju i obožavanjem lika i dela legendarnog muzičara.

Tokom projekcije u vazduhu su tinjale seta i žal za tihim i preranim odlaskom Divljana, kao i za vremenima koja su otišla u nepovrat. Kako nas je autor filma vodio kroz vreme, knedla u grlu je postajala sve veća, a emotivna kulminacija je nastala kada je na platnu došlo do nagoveštaja Vladine bolesti i trenutka za opraštanje od muzičkog velikana.

Publika u Torontu, pod snažnim utiskom ove životne priče, koja je pomalo priča i svih nas, neko vreme je nakon projekcije stajala okupljena ispred bioskopa dok je dobri oreol “Nebeske teme” lebdeo iznad glava prisutnih, prenois Novosti.

Vlada Divljan je sa “Idolima” postavio standarde u domaćoj muzici početkom osamdesetih godina prošlog veka i imao je značajnog udela u formiranju “urbanog koda” po kojem su odrastale generacije.

 

 

Total
1
Shares
Previous Article
Larry-Junstrom-Dead-Lynyrd-Skynyrd

Preminuo Larry Junstrom, basista i suosnivač grupe Lynyrd Skynyrd

Next Article
Mortal Kombat bend

Mortal Kombat najavio veliki novosadski koncert DVD izdanjem