Neil Young Homegrown

Neil Young izbacio ‘izgubljeni’ album “Homegrown”

Neil Young nakon skoro pet desetljeća čekanja izbacio ‘izgubljeni’ album “Homegrown”

Neil Young, legendarni kanadski kantautor i jedan od najproduktivnijih izvođača rock povijesti, napokon je objavio doslovno nekoliko desetljeća iščekivani, misteriozni ‘izgubljeni album’ nazvan “Homegrown” u svim formatima.

Kroz medijsko priopćenje, Young je s fanovima podijelio dirljivo obrazloženje zašto album nije ranije ugledao svjetlo dana:  “Ispričavam se. Album ‘Homegrown’ trebao je izaći za vas nekoliko godina nakon izdanja ‘Harvest’. Tužna je to priča o ljubavnom preljubu. Učinjena šteta. Slomljeno srce. Jednostavno ga nisam mogao slušati. Želio sam nastaviti dalje. Držao sam ga za sebe, skrivenog u trezoru, na polici, bio mi je na kraju pameti… ali trebao sam ga podijeliti s vama. Zapravo je prekrasan.” poručio je Neil i prisjetio se bolnog razdoblja nakon prekida s glumicom Carrie Snodgress.

Ovo važno izdanje sastavljeno od 12 pjesama, snimljeno je još davne 1974. i 1975. Tijekom prethodnih mjeseci najavili su ga singlovi “Try” i “Vacancy”, dok se pet pjesama već imalo priliku smjestiti na starim izdanjima.

Sedam pjesama s albuma je novo – “Separate Ways,” “Try,” “Mexico,” “Kansas,” “We Don’t Smoke It No More,” “Vacancy” i “Florida”, a na albumu su se smjestili i prvi originalni zapisi pjesama “Homegrown”, “White Line”, “Little Wing”, “Love Is A Rose” i “Star Of Bethlehem” čiji su različiti miksevi objavljeni na prethodnim izdanjima Neilove bogate diskografije.

“Ovaj album je karika koja nedostaje između izdanja ‘Harvest’ i ‘Comes a Time”” – tim riječima Neil opisuje novo izdanje “Homegrown” koje je snimljeno analogno i masterirano iz originalnih traka.

Total
3
Shares
Previous Article

Krankšvester na LIVE bini Fresh Wave Festivala

Next Article

Liam Gallagher predstavio album “MTV Unplugged”