Nemanja - Tarot Funk

nemanja premijerno u Beogradu – koncertna promocija vinila

Nakon Indirekta, Tam-Tam, Velvet festivala, rasprodatog KSET-a i nedavno održanog Ment-a, pulsko-zagrebački psych funk kvartet nemanja premijerno u Beogradu predstavlja svoj album “Tarot Funk” 28. februara u Kulturnom centru Grad.

Album Tarot Funk predstavlja svojevrsni hommage zvuku Thai funka, Afro-funka, anatolijskog (turskog) rocka sedamdesetih i kambodžanskog psych rocka šezdesetih, a pesme su pisane za posebno odabrane Tarot karte čija simbolika, zajedno s muzikom, stvara narativnu celinu koju slušalac mora sam otkriti.

Od strane mnogih uglednih muzičkih publikacija i kritičara Balkana proglašen najboljim albumom godine, prema izboru preko 30 regionalnih muzičkih novinara našao se na prestižnoj Nacionalovoj listi, takođe i na listama top albuma širom Hrvatske, kao i na listama muzičkih portala iz Srbije, Bosne i Slovenije, Nemačke, Francuske i Velike Britanije. Svetskoj javnosti predstavljen je u radijskim emisijama posvećenim world i psihodeličnom zvuku, od SAD-u, Kanade, preko Turske, Kipra, Japana, Brazila, Meksika, Francuske, Nemačke, Italije, Španije, pa sve do Rusije i Australije.

Iza projekta nemanja stoji Luka Šipetić, pulski autor i muzičar aktivan u bendovima NLV i Para Lele, a pored njega nemanju čine i Matej Perić (bubanj), Karlo Lugarić (perkusije) Laura Matijašević (bass), Leo Beslać (organ,synth). Vizuelni deo upotpunjuje Branimir Štivić (Ḍĭe Zoone) čije projekcije nastaju live, tokom samog nastupa benda.

Za domaću podršku biće zadužen Azza, trenutno kafanski pevač koji koristi semplove, lofi melodije i električnu gitaru koja, kako kaže, ipak nije tako opasna kao što izgleda. U prošlosti je bio gitarista i fudbaler, a ni sam ne zna šta će biti u budućnosti.

Cena karte: 400 rsd

Total
1
Shares
Previous Article
serija-tajkun

„Tajkun“ – objavljen prvi trejler za seriju reditelja Miroslava Miše Terzića

Next Article
the-dead-end-alley-band-sunstan-sutra-u-vintage-industrialu

The Dead-End Alley Band & Sunstan sutra u Vintage Industrialu