Nenad Vasilić album Volume 1

Nenad Vasilić predstavio novi album “Volume 1”

Novi album Nenada Vasilića, džez kontrabasiste i kompozitora, objavljen je nedavno i u Srbiji. Prvih 20 godina karijere kreativni ambasador nacionalne platforme Srbija stvara obeležava kompilacijom „Volume 1“, u izdanju PGP RTS-a.

Na albumu se nalaze odabrane numere sa prethodnih jedanaest Vasilićevih albuma objavljenih u Evropi, koji su tokom prethodne dve decenije snimljeni u različitim džez sastavima.

Ova muzika je veoma edukativna. Nekako, prevazilazi sva mišljenja, kritike, jezička i kulturna ograničavanja.” (Denai Burbank, JazzReview)

Treba biti muzičar od formata pa iz klasičnih pesama izvući nova sazvučja i postići takvu snagu kako to za rukom polazi Nenadu.“ (Predrag Peca Popović)
 
U pravim rukama ovaj divni instrument može postići mnogo toga, poput melodije, ritma, zvučnih pejzaža i širokog spektra emocija. Vasilić svira tako ubedljivo i sa toliko talenta, da često zvuči kao ceo orkestar!” (Nenad Georgievski, All About Jazz)

Nenad Vasilić više od dve decenije živi u Beču, a muziku koju stvara uspešno izvodi širom Evrope. Publika u Srbiji poslednji put je imala priliku da ga sluša uživo na otvaranju Beogradskog Džez Festivala u decembru 2020
 
U narednom periodu, sa povratkom koncertnih aktivnosti, očekuju nas i novi nastupi ovog umetnika.

Total
41
Shares
Previous Article
Short Reports

Short Reports predstavio novi video singl „Bad Side“

Next Article
Polaridi Kad si tu

Polaridi objavili novi singl „Kad si tu“