Share
New Order najavili dokumentarac ‘Decades’

New Order najavili dokumentarac ‘Decades’

Iako su godinama bili posvađani – a zbog čega drugog nego zbog novca – bend “New Order” je prošle godine rešio sve probleme uz zaključak da su, uz “Joy Division” bend koji ima možda najverniju fan bazu i da njima duguju da nastave svoj rad.

„New Order“ je objavio detalje novog dokumentarnog filma koji prati napore kultnog benda tok uvežbavanja i proba za jednu od njihovih najpoznatijih saradnji. Film se zove „Decades“ i snimljen je tokom ponovnog postavljanja njihovog spektakularnog nastupa sa umetnikom Liamom Gillick-om, pod nazivom „So It Goes“. Tokom filma, „uključeni“ smo u pripreme benda, umetnika i orkestra od čak dvanaest sintisajzera za nastup na Međunarodnom festivalu u Mančesteru prošle godine, prenosi Mascom.rs

Takođe je najavljeno da će se film osvrnuti i na prošlost benda, i ponuditi do sada neviđen ugao gledanja na njihovu priču, kroz intervjue sa nekim od njihovih najbližih saradnika. Producenti filma kažu da je ovo „retka prilika da se zađe u privatan svet benda, shvati vizuelna filosofija njihove estetika i dizajna i – iz prve ruke – posmatra njihov kreativni proces“.

Foto: Sky Arts