Nikola Vranjković predstavio spot za pesmu Arsenije

Nikola Vranjković predstavio spot za pesmu “Arsenije”

Nikola Vranjković je ove nedelje objavio novi video spot za pesmu “Arsenije” koja se nalazi na njegovom aktuelnom izdanju “Teorija zabave”.

Spot je režirao, snimao i montirao Milan Panić, koji je autor i prethodnog Vranjkovićevog spota za pesmu “Kad tuga pobedi bes”. Radio je na više od trideset dokumentarnih filmova i serijala. Veliki broj njegovih filmova i projekata osvajao je nagrade na domaćim i stranim festivalima.

Spot je sniman u Zvonačkoj banji, u kompleksu nekadašnjeg hotela “Mir”. Glavnu ulogu  u ovom malom filmu glumi Aleksandar Živković Lisa, doajen pirotskog Narodnog pozorišta.

U karijeri je ostvario više od 150 uloga u pozorištu, na filmu i televiziji. Bio je član ansambla Niškog i Narodnog pozorišta u Leskovcu. Dobitnik je velikog broja nagrada i priznanja, a poznat je kao prvi voditelj i spiker Radio Pirota.

Nikola Vranjković je kultni beogradski rok autor, pesnik, kompozitor i muzički producent. Gotovo dve decenije bio je ključna autorska ličnost beogradskog benda Block Out, a samostalnoj karijeri posvetio se 2014. godine.

Njegov prvi samostalni album “Za ovde ili za poneti” izašao je 2001. godine, uz istoimenu knjigu pesama. Mini album i knjigu “Bremeplov” objavio je 2014, dvostruki album “Veronautika” izašao je 2017, dok se trostruki koncertni album “Biološki minimum” pojavio krajem 2020. godine.

Mini album “Teorija zabave“, na kome se nalazi i aktuelni singl “Arsenije”, objavio je u maju 2022.  Spot za ovu pesmu ujedno je i najava tradicionalnog prednovogodišnjeg koncerta u beogradskoj MTS Dvorani, koji će biti održan 26.decembra.

Pre toga, Vranjković će sa svojim bendom nastupiti 17.11. u Valjevu, 28.11. u Kragujevcu i 30. novembra u Novom Sadu.

Total
0
Shares
Previous Article
Novosadski duo Short Reports objavio singl Nisam-min

Novosadski duo Short Reports objavio singl "Nisam"

Next Article
39. Beogradski džez festival počinje za 7 dana

39. Beogradski džez festival počinje za 7 dana