Share
Niški Kontras objavio novi album „Smrt svetu”

Niški Kontras objavio novi album „Smrt svetu”

Niški pank rock sastav Kontras objavio je novi album „Smrt svetu” u izdanju Mascom Records-a. Beogradska promocija albuma je zakazana za 24. jun, kada će Kontras nastupiti na Singidunum festu na Kalemegdanu.

Dobro je poznato da muzičari u svom radu imaju prostora za kritiku savremenog društva i kontekstualizaciju aktuelnih društvenih problema. Bend Kontras upravo čine takvi mladi i talentovani ljudi, koji svojom muzikom žele da pošalju jasnu poruku, ali na šaljiv i originalan način.

Cilj naših pesama je da se ljudi malo trgnu i pogledaju oko sebe. Pre svega, poruke su upućene mladima, koji jedino i imaju snage da nešto promene. A promene su nam neophodne. Ne smemo da zaboravimo sve što nam se desilo, ne smemo da ne vidimo nepravedan sistem koji nas guši, ne smemo da se “pecamo” na razne “mamce” koje nam bacaju oni koji ne žele da se osvestimo. Drugarstvo, čast, data reč postale su apstrakcija, nisu deo našeg svakodnevnog života. Kada povratimo vrline, i kada budemo počeli da se borimo sa našim manama, vrlo brzo će se sve dovesti u red. Mi makar u to verujemo, izjavili su članovi benda povodom izlaska novog albuma.

Bend Kontras je nastao krajem 2012. godine i čine ga Milan Stevanović, Aleksandar Mitić, Petar Milošević, Edin Radončić, Lazar Nikolić i Ilija Stanković. Njihova muzika predstavlja kombinaciju ska i pank zvuka, a tekstovi pesama opisuju viđenje svakodnevice običnog čoveka.

Iza sebe imaju album “Grad” iz 2014. godine, tri spota i pregršt nastupa u Srbiji i Bugarskoj, od kojih posebno izdvajaju nastup sa čuvenom ska grupom The Toasters iz Njujorka.

Pogledajte kako izgleda spot za singl „AV!” sa novog albuma „Smrt svetu”.

Sve informacije o Singidunum festu možete saznati ovde, a na festivalu će pored Kontrasa nastupiti i Električni orgazam, Ritam nereda, Blaža i kljunovi i mnogi drugi.

  1. […] Intervju sa članovima niškog benda Kontras, povodom izlaska novog albuma „Smrt svetu” u izdanju Mascom Records-a. […]

  2. […] Niški ska pank bend Kontras objavio je spot za pesmu “Frankfurt”. Pesma se nalazi na aktuelnom albumu “Smrt Svetu” koji je objavljen ove godine za Mascom Records. […]

  3. […] Album “Smrt svetu” njihov je drugi album, izašao 24. maja 2017, a ovaj bend koji “fura” tvrdi zvuk, a često i društveno-angažovane tekstove, najavio je i goste iznenađenja, ali još ne otkrivaju koje. […]

Comments are closed.