Nola i Lika Kolorado Kastafsko kulturno leto

Nola i Lika Kolorado na predivnim pozornicama Kastafskog kulturnog leta

Ekskluzivno akustično izdanje Nole i perspektivan indie rock bend Lika Kolorado učinit će noći provedene na Ritmu dvorišta nezaboravnim glazbenim iskustvom.

Jedan od najstarijih ljetnih festivala na Kvarneru, Kastafsko kulturno leto, kulturna manifestacija koja se održava u ljetnim mjesecima u gradu Kastvu, u svojoj dugogodišnjoj tradiciji svake godine posjetiteljima nudi zaista posebnu atmosferu prelijepih kastavskih pozornica, kvalitetan kulturni sadržaj i posebno prijateljsko okružje.

U sklopu glazbenog programa Ritam dvorišta, u svom 27. izdanju, Kastafsko kulturno leto ugostit će perspektivan mladi bend Lika Kolorado i jedan od najintrigantijih glazbeno-partnerskih trenutaka hrvatske kantautorske scene, okosnicu pulskog benda Nola, Gabrijelu i Marijana Jelenića.

U Pelinima, najstarijem predjelu kastavske gradske jezgre, utorak 14. kolovoza u 20h, zagrebačka indie rock četvorka Lika Kolorado, koju kritika stavlja uz bok zanimljivim imenima rock scene poput Ramireza, PipsChip&Videoclipsa, pa i svjetskih velikana poput Editorsa i The Nationala, predstavit će kastavskoj publici svoje debitantsko izdanje “Smiješ zaurlat” kojim je posljednjih mjeseci osvojila radijski eter i publiku brojnih renomiranih festivala. Nastup na Kastafskom kulturnom letu i ovi ljetni mjeseci označit će ujedno zatvaranje ovog izuzetno uspješnog poglavlja za Liku Kolorado, a s prvim danima jeseni kreću nove avanture za ovaj perspektivan bend.

Samo četrnaest dana kasnije, 28. kolovoza u 20h pod kulisom srednjovjekovnih fortifikacijskih zidina, pjevačica iznimnog glasa i autor koji glazbom prepričavaju svoju ljubavno-životnu priču, Gabrijela Galant Jelenić i Marijan Jelenić, u sklopu slavljeničke turneje “Nola – 25”, ali ovoga puta u posebno pripremljenom, intimnom, ‘Kastafskom’, akustičnom izdanju približit će publici dvadeset pet godina glazbene čarolije i jedinstvenog, prepoznatljivog opusa kojim je bend Nola od svog prvog dana uljepšavao domaću glazbenu scenu i radijski eter. Autorski mozaik ovog dvojca posebno će zasjati u intimnoj atmosferi kastavske ljetne pozornice, a brojni dragulji poput pjesama „Dio tebe”, „Iznad oblaka” i „Moj svijet” nesumnjivo će se pjevati uglas s publikom.

U Ritmu dvorišta publika će uživati u dobrom društvu i u ležernoj atmosferi neobičnih kastavskih dvorišta, trgova i vrtova. Vrhunska glazba, kastavske “skrivene” pozornice te prijateljska atmosfera, učinit će noći provedene na Ritmu dvorišta nezaboravnim iskustvom za sva osjetila.

Ulaz na programe i radionice u sklopu Ritma dvorišta je slobodan.

Total
9
Shares
Previous Article
Kurve Na obali sreće

Bend Kurve objavio novi EP i ploču „Na obali sreće“

Next Article
Membrain festival 2018

Donosimo sve detalje o Membrain festivalu koji danas počinje u šibenskoj uvali Minerska