Trokut-jazz-bend-nova-postava

Nova postava electronic jazz benda Trokut

Electronic jazz kvintet Trokut nakon uspješnog prvijenca za koji su nominirani za nagrade Porin i Rock&Off predstavljaju nove članove benda i live nastupe.

Mladi electronic jazz bend Trokut proljeće dočekuje u preobraženom ruhu. Nakon lansiranja uspješnog i općeprihvaćenog debitantskog albuma, bend širi svoj opseg.

Budući da se izvorni član Filip Pavić (električna gitara) posvetio samostalnoj karijeri,  na njegovo mjesto dolazi Luka Čapeta (Mary May, Duetto Chapetlewsky, Edo Maajka). Najveća je novost i žensko osnaženje – vokalistica Ana Čop.

Trokut je nedavno, u sklopu programa KSET Sunday Sessions, u zagrebačkom klubu KSET izveo materijale s prvijenca Shapeless. Izvedba je objavljena u dva videa, od kojih prvi čini poletni i živahni debi singl Spinning Top, a drugi melakoličan i eteričan Porzellan, s istaknutim vokalom nove članice benda.

O Trokutu i glazbena kritika piše u superlativima:

Njihovo eksperimentiranje sa zvukovima i melodijama pitko je i zadivljujuće, što zbog vrhunske izvedbe, a što zbog na momente neobičnih harmonija i spoja eksperimentalnog jazza s ambijentalnom elektronikom – koji, neočekivano, u njihovoj interpretaciji i te kako drži vodu  – Dubravko Jagatić, Nacional

Prvijenac Shapeless nominiran je za nagrade Porin i Rock&Off 2021. godine. U cijelosti ga možete preslušati na Bandcampu i ostalim servisima streaminga.

Trokut čine Ana Čop na vokalu, Luka Čapeta na električnoj gitari, Jaka Arh na tenor saksofonu i elektronici, Hrvoje Kralj na električnoj bass gitari i Jerko Jurin na bubnjevima.

Više:

Foto: Jan Iveta

Total
1
Shares
Previous Article
soulcase-debi-singlom-the-attic-najavio-ep-devour

Soulcase debi singlom "The Attic" najavio EP "Devour"

Next Article
Hladno-pivo-2021

Hladno pivo na pulskom Kaštelu 1. srpnja