Share
Nova predstava u Studiju EXIT – ‘Cabaret – koncert za žlice i gitaru’

Nova predstava u Studiju EXIT – ‘Cabaret – koncert za žlice i gitaru’

CABARET – KONCERT ZA ŽLICE I GITARU

Mentori: Rade Šerbedžija i Lenka Udovički

Igraju: Nikola Nedić i Mario Jovev

Produkcija: Teatar EXIT i Kazalište Ulysses

IZVEDBA:
13.2. (srijeda) u 19h

PREMIJERA:
13.2. (srijeda) u 21h

Studio EXIT (Gundulićeva 37/1, dvorište) 

Ulaznice za izvedbu u 19h su u prodaji na www.ulaznice.hr, na blagajni Teatra EXIT i sat vremena prije predstave u Gundulićevoj 37/1

O PREDSTAVI:

 Žlice i gitara dvojac su koji uz pomoć zvukova kuhinjskih žlica, gitare i mandoline, otkačenog nastupa, pomalo trubadurski pričaju o svome životu kroz uglazbljenu poeziju, a iza njihovog ludog i uvrnutog nastupa krije se poruka razuma.

Autorski projekt Nikole Nedića i Maria Joveva nastao je na temelju njihovog ispita iz glume na studiju Glume i medija na Sveučilištu u Rijeci pod mentorstvom docentice Lenke Udovički i profesora Rade Šerbedžije.
Tekstove i glazbu koja se u predstavi izvodi napisali su Nikola Nedić i Mario Jovev. Nakon ispita, koji je izveden na sveučilišnom kampusu, predstavu su igrali kao kabaret po riječkim klubovima, a četiri izvedbe odigrali su u Hrvatskon narodnom kazalištu Ivana pl. Zajca u Rijeci u sklopu božićnih koncerata.

Zagrebačka premijera u produkciji Teatra EXIT i Kazališta Ulysses održat će se 13. veljače u Studiju EXIT (Gundulićeva 37/1) u 21h, a publika će ju u slobodnoj prodaji moći pogledati u 19h.

Broj mjesta je ograničen stoga osigurajte svoje ulaznice na vrijeme!

IZ MEDIJA:

GLAZBENI DUO ŽLICE I GITARA: OTKVAČENI SUVREMENI TRUBADURI ČIJI LEPRŠAVI STIHOVI IMAJU DUBLJU PORUKU
”(…) Uz pomoć zvukova kuhinjskih žlica, gitare i mandoline, Nedić i Jovev poput nekih otkvačenih suvremenih trubadura, na duhovit i satiričan način – blizak brehtijanskoj začudnosti – progovaraju o državi i pojedincu, o kapitalizmu, o različitim mentalitetima sjevera i juga Hrvatske, o Rijeci i Europskoj prijestolnici kulture, o riječkoj ”otvorenosti”, o ljubavi i baletu, a s božićnim kapicama na glavi dolaze i do samog Isusa…
Likovi o kojima pjevaju su živopisni, poput Meksikanke zaražene hepatitisom. Sve o čemu pjevaju naizgled je lepršavo i smiješno, no njihovi stihovi imaju i dublju poruku o svijetu u kojem živimo. Među njihovim stihovima našli su se i naslovi nekih članaka iz Novog lista koji govore o kriminalu, korupciji, sukobima interesa i slično.

U jednom trenutku podijelili su gledateljima i gledateljicama prigodne darove, poput ukosnica za kosu i ”tajlandskih kuglica za poboljšanje potencija”. Njihov ”Božićni cabaret” zapravo je kritika društva i konzumerizma. Uz to što sviraju i pjevaju, Nedić i Jovev su i odlični glumci. U tome zasigurno zaslugu imaju i njihovi mentori Rade Šerbedžija i Lenka Udovički, poznati glumac i redateljica.”
Kim Cuculić (Novi list)