Novi album Marka Lanegana ‘Gargoyle’ stiže krajem aprila

Rok legenda Mark Lanegan Band najavio je izlazak novog studijskog albuma „Gargoyle“ za 28. april 2017. godine za izdavačku kuću Heavenly Recordings. Na deset novih pesama pojaviće se Laneganovi dugogodišnji prijatelji i saradnici među kojima su Josh Homme, Greg Dulli i Duke Garwood.

Engleski muzičar Rob Marshall je koautor na šest pesama, a ceo album je nastao za samo mesec dana, što je neubičajeno brzo za Lanegana. „Definitivno osećam da sam bolji tekstopisac danas nego pre 15 godina. Ne znam da li se samo zavaravam, ali zasigurno mi je lakše sada da napravim nešto zadovoljavajuće. Možda sam postao manje strog prema sebi pa mi ceo proces stvaranja ne pada teško. Međutim, razlog mog nesmanjenog interesovanja za stvaranje muzike dobrim delom leži u saradnjama sa drugim umetnicima- da vidim moje delo kroz tuđu perspektivu je daleko uzbudljivije nego da sam ja jedini posmatrač,“, objasnio je Lanegan.

Iako istog porekla kao i dva studijskog prethodnika, „Imitations“ i „Phantom Radio“, na „Gargoyle“ je prisutan značajan uzlet u melodiji budućih hitova „Nocturne“ i „Beehive“, dok su tekstovi raznovrsniji. Naziv albuma potiče iz stiha pesme „Blue Blue Sea“, a izbor je pao na njeg zbog nagoveštaja samo-omalovažavanja. „Najponosniji sam na pesme koje su atipične u odnosu na one koje sam pisao u prošlosti,“ rekao je Lanegan. „Sviđa mi se „Old Swan“ jer izražava pozitivnost, što je u potpunoj suprotnosti sa svim prethodnim!“

Albumu „Gargoyle“, koji će Heavenly Recordings izdati 28. aprila, sadrži sledeće numere:

1. Deaths Head Tattoo
2. Nocturne
3. Blue Blue Sea
4. Beehive
5. Sister
6. Emperor
7. Goodbye To Beauty
8. Drunk On Destruction
9. First Day Of Winter
10. Old Swan

lampshademedia.rs

Total
0
Shares
Previous Article

Mac DeMarco sprema akustični album

Next Article

Sedma sila obilazi region: Dža ili Bu na promotivnoj turneji