Share
Novi singl Mileta Kekina na jesen

Novi singl Mileta Kekina na jesen

Frontmen zagrebačkog sastava Hladno pivo Mile Kekin najavio je da će nakon uspješne pjesme „Reno 4“ na jesen objaviti još jedan singl sa svog solo albuma.

“Onda će biti mala pauza jer će Hladno pivo izdati svoje najveće hitove, dvadeset najvećih hitova od početka karijere pa do sada. Onda ćemo to malo reklamirati na turneji i na jesen sljedeće godine ću izdati ostatak albuma“, objasnio je Kekin.

 Na solo albumu se, kako je rekao u intervjuu za agenciju Beta, vidi druga strana njegove ličnosti.

„S jedne strane imam taj jedan angažovani, otrovni dio koji voli taj čvršći zvuk, s druge strane volim i te akustičare, malo tiše muzikante. Ovo je samo jedan drugi oblik mene“, objašnjava Kekin.

U autobiografskoj pjesmi “Reno 4” Kekin govori o ljubavi, prvim studentskim danima, prvom albumu „Hladnog piva“, kao i o prvom automobilu koji je bio njegov.

U karijeri od 29 godina bend nastupa na najvećim rok muzičkim događajima i scenama u regionu, a njihovi albumi su poštovani od strane slušalaca. U prilog tome govore i dvije nominacije za MTV nagradu “EMA Best Adria Act”.

Bend ove godine takođe nastupa i u Londonu po prvi put.

„Nakon 30 godina malo je toga što se događa prvi put“, rekao je Kekin i dodao da je sviranje u novim gradovim i državama super, ali i „da te uhvati neka tuga kad vidiš koliko naših ljudi je tamo otišlo“.

beta.rs

Leave a Comment