Share
Novosadski koncert The Doors Alive premešten na novu lokaciju

Novosadski koncert The Doors Alive premešten na novu lokaciju

Britanski The DOORS Alive, 8. decembar 2018. konačno u Novom Sadu! 

Koncert je prebačen u autentičan prostor MKC Petefi Šandor koji se nalazi na adresi: Jožef Atile 16, Novi Sad. Istorija prostora kao i autentičan retro izgled enterijera prefektno odgovaraju ovom unikatnom muzičkom vremeplovu.

Najbolji svetski The DOORS tribute bend konačno će se predstaviti novosadskoj publici.

Nakon njihovog rasprodatog premijernog predstavljanja domaćoj publici u beogradskom Domu omladine, ova svetska atrakcija se vraća u Srbiju i ovoga puta unikatni muzički vremeplov dolazi u novosadski MKC Petefi Šandor.

Tačno na 75. rođendan legende svetske rok scene Jima Morisona imaćemo priliku da uživamo u besmrtnim hitovima jednog od najznačajnijih muzičkih sastava našeg vremena.

The DOORS Alive predstavljaju najbliži mogući doživljaj nasleđa koje je ostalo iza legendarnog benda The DOORS. U svojim živim izvedbama dosledno prenose atmosferu originalnog benda i, u rasprodatim koncertnim dvoranama širom sveta, oživljavaju neobuzdani plamen najčistijeg rok zvuka kakav je bio na svom samom nastanku.

Ulaznice u prodaji:

1.800 din – pretprodaja

2.200 din – na dan koncerta

Podsećamo sve da je prethodni koncert benda bio vrlo brzo rasprodat. Prostor MKC Petefi Šandor je ograničen i nakon što se kapacitet popuni nastup neće biti prebacivan u drugi prostor. Samo jedan datum je rezervisan za Srbiju ☺

U sklopu ovog zaista unikatnog muzičkog događaja SKCNS uz čiju pomoć se koncert održava će upriličiti dodatni sadržaj posvećen legendarnom bendu The DOORS. O detaljima pomenutog sadržaja, krunisanim nastupom benda  The DOORS Alive, publika će biti blagovremeno obaveštena.

Priča o The DOORS

Grupa The Doors je bila već od samog početka (leto 1965. godine) napunjena neverovatnom energijom, a najveću pažnju je privlačio pevač  Jim Morrison. Naravno, Morrison je bio svestan da te magije koju su stvarali ne bi bilo bez uspešne saradnje celog benda – Johna Densemorea, Robbyja Kriegerja i Raya Manzareka koji su uz njega činili briljantnu celinu, postavši jedna od najznačajnijih i najuticajnijih rock grupa svih vremena.

The Doors su uzeli ime od vizionarskog pesnika Williama Blakea, koji je napisao: „Kada se vrata percepcije očiste, tada će se stvari istinski prikazati takve kakve jesu, beskonačne.“ Britanskog autora Aldousa Huxleya je taj stih toliko oduševio da je svoju knjigu nazvao „Vrata percepcije“ (The Doors Of Perception“), a Morrison je svom bendu predložio da se nazovu The Doors. Ostali članovi su se odmah složili jer je ime odlično ilustrovalo ideju i stavove iza kojih su stajali. The Doors su svoj prvi ugovor potpisali sa tada još malom izdavačkom kućom Elektra Records u junu 1966. godine.

The Doors 1967. godine objavljuju svoj prvi album jednostavno nazvan „The Doors“, kojeg otvara jedna od najpoznatijih i najjačih pesama „Break On Through (To The Other Side)“. Na albumu se nalaze i večni hitovi „Light My Fire“ i „The End“, te „Alabama Song“ u originalu od Bertolta Brechta i Kurta Weilla. U aprilu 1971.  godine The Doors objavljuju svoj šesti studijski album „L.A. Woman“, a nakon tri meseca događa se tragedija – smrt Jima Morrisona.

Jim Morrison je umro 3. jula 1971. godine u Parizu u dvadeset i sedmoj  godini života. Njegova smrt je ostala misterija jer obdukcija nije bila napravljena, a kao službeni uzrok smrti naveden je infarkt.  Njegova želja da ga pamte kao pesnika mu se ostvarila. On je bio čovek koji nije prihvatao kompromise; bio je poznat kao perfekcionista i tvrdoglav u namerama da svoje zamisli istera do kraja.

The Doors su nakon toga objavili još dva albuma i 1973. prestali sa radom. 1978. godine je objavljen posljednji album „An American Prayer“ na kojem se nalazi čitanje poezije Jima Morrisona snimljeno 1969. i 1970. godine, uz muzičku pozadinu The Doorsa.

The Doors i Jim Morrison postali su legende svoje generacije koja živi i dan danas pa je tako 1991. godine snimljen i dugometražni film u režiji prestižnog reditelja Olivera Stona u kojem Val Kilmer odlično glumi Jima Morrisona.

The Doors su objavili devet studijskih albuma i osamnaest singlova, te bezbroj „live“ i kompilacijskih izdanja. Na VH1 top listi najvećih rock izvođača svih vremena su uvršteni na dvadeseto mesto, a pesma „Light My Fire“ na sedmo mesto najboljih rock pesama. Magazin Rolling Stone stavio ih je na četrdeset i prvo mesto največih izvođača svih vremena, a tri albuma; „The Doors (42), “ „L.A. Woman“ (362) i „Strange Days“ (407) uvrstili  su među petsto najbitnijih albuma svih vremena. Na listi se nalaze i dve pesme; „Light My Fire“ (35), „The End“ (328). Godine 1993. The Doors su uvršteni u „Rock And Roll Hall Of Fame“, a 2007. godine je grupa dobila nagradu za životno delo na dodeli čuvenih Grammy nagrada. Iste godine su The Doors dobili svoju zvezdu na „Hollywod Walk Of Fame“. Bili su prvi američki band koji je postigao osam istovremenih zlatnih i platinastih tiraža za svoje albume. 2015. godine je objavljen dokumetarni film o The Doors „When You're Strange“ u režiji Toma DiCilloa.