Share
NoYz? objavio album prvenac “Tinnitus”

NoYz? objavio album prvenac “Tinnitus”

Beogradski grunge bend NoYz? objavio je debitanstki album, pod nazivom “Tinnitus”.

Nakon 15 turbulentnih godina, uspona i padova, dobrih i loših stvari, ponovnih početaka i odustajanja, sa izuzetnim zadovoljstvom beogradski NoYz? predstavlja album prvenac “Tinnitus”.

Pred vama je 13 razarajućih grandž pesama koje cepaju uši sa primesama metala, panka i hard roka. Album je sniman u studiju King Oliver u Beogradu a miksan i masterovan u studiju Citadela u Beogradu.

Album je trenutno dostupan na Bandcampu i YouTube kanalu benda uskoro će biti i na drugim online platformama.

U planu je promovisanje albuma po Evropi, u regionu, a i u Srbiji.

NoYz? je grunge-metal bend osnovan 2004. godine u Beogradu nakon raspada benda The NeSts, koji je svirao sličnu vrstu muzike i u različitim postavama je bio aktivan do 2011. godine kada je postao neaktivan do daljeg, uz povremene izlete po beogradskim klubovima. Za sve godine postojanja odsvirano je oko 80 koncerata širom Srbije, bili su na Hitu nedelje 202, zabeležen je nastup na Gitarijadi u Zaječaru 2008. godine, na String festivalu u Subotici, tj. Paliću 2005. i 2006. godine, na gitarijadama u Kuli (2006) i Ratkovu (2010), u finalu Demo Mastersu 6 Radio Beograda 202 (2006) itd.

Tokom najaktivnijeg perioda benda snimljeno je svega nekoliko demo snimaka a 2014. godine je započelo snimanje albuma „Tinnitus“. Najveći uzori benda su Nirvana, Alice in Chains, Soundgarden, Metallica, System of a down, The Offspring, Bad Religion i mnogi drugi. Žanr benda nije lako odrediti i zbog mnogih drugih uticaja iz drugih vrsta muzike.

Bend čine: Stevan Radoičić Sharkey – gitara/vokal. Anja Tvrtković – bas gitara.