Share
Nulapark objavili album prvijenac “Gong, truba i fanfara”

Nulapark objavili album prvijenac “Gong, truba i fanfara”

Zadarski alter rock sastav Nulapark predstavio je svoj dugosvirajući prvijenac “Gong, truba i fanfara”.

Okupljanje koje će se nazvati Nulaparkom 2014. god. je započelo 2 godine ranije. Te 2014. godine se posložila kompletna postava, ali su se događale daljnje izmjene na bubnjarskoj poziciji jer je Daniel odselio u Australiju, a Šime odustao zbog zdravstvenih razloga pa je tako ipak od 2015. ustaljena današnja postava: Gumeni – vokal, Tamy – vokal, Nikola – gitara, Marin – bas, Jure – bubanj. Nema prezimena jer je cilj graditi kult benda a ne kult ličnosti u bendu – za inat ovim vremenima nakaradno bolesno pretjeranog individualizma. Riječ je o sve redom iskusnim muzičarima od kojih se neki pojavljuju na zadarskoj te hrvatskoj rock sceni još od sredine 80-ih godina te neprestano doprinose sviračkim angažmanom do današnjih dana (Speedy Gonzales, Aloa, Leclerc, Puls, TV trans, Sentiment/Swanters, Samurai, Trn u oku, Stage Diving, Emil & Frozen Camels, Drinking Skull, Utvare, Darkendome, Embrio, Missing Link), a neki članovi su u ovom trenu i članovi drugih aktivnih bendova na hrv. sceni (Gumeni – Kriptidi; Jure – Angelseed).

Koncertna aktivnost benda je započela početkom 2015. godine, iste godine Nulapark je polufinalist HGF festivala, nakon čega slijede samostalni koncerti. Sredinom 2016. god. izlazi prvi single i video spot “Meditiram”, a prije par dana debi album “Gong, truba i fanfara”.

Album je dugo sniman, dijelom u vlastitom angažmanu, dijelom u studijima D.I.M (Bibinje) i Digital Media Lab – Zadar. Produkciju i masteriranje potpisuje Lokardo Nasavuru, što je pseudonim jednog člana benda, Digitalni nosač zvuk izradio je Zdenko Franjić , odn. “Slušaj najglasnije / Listen Loudest”. Kompletni album je dostupan na mreži na Youtubeu i Bandcampu, a omogućen je besplatni download na Bandcampu u različitim zvučnim formatima.

Tekstovi pjesama Nulaparka se do sad bave razno raznim devijantnim pojavama u modernom društvu, a cilj je nastaviti u istom tonu i u budućnosti.