Magul - Magul 2

Objavljen je drugi album Magula

Danas je objavljen “Magul 2“, novi dugosvirajući uradak šibenskog alternativnog rock sastava Magul. Dostupan je putem Bandcamp profila, digitalnih platformi kao i webshopa.

Izlazak albuma prati drugi singl naziva The Fool’s Society kojeg možete preuzeti na ovom linku.

Magul je alternativni rock sastav iz Šibenika (Hrvatska) koji je nastao u jesen 2015.g. Prvu postavu činili su Ante Prgin (gitara, glas), Božidar Bilušić (bas gitara) i Rino Miorin (bubnjevi). U ovoj postavi svirali su oko dvije godine i objavili prvi album, u vlastitoj produkciji i bez službenog izdanja. 2017. godine sastav je napustio bubnjar Rino, te se preostali dvojac okrenuo suvremenijem zvuku.

U nastanku drugog albuma naziva “Magul 2” bend je u studijskom okruženju stvarao i uvježbavao glazbu koja je imala važnu ulogu i uvelike utjecala na zvuk novog materijala. Pjesme kao da prizivaju duh Davida Bowiea krozu prizmu Arctic Monkeys.

Prepoznatljiv zvuk Rinovih bubnjeva tako je zamijenjen elektroničkim, bas dionice potpomognute su sintetiziranim duplikatima, a gitara je, u potpunosti snimana pomoću virtualnih simulacija pojačala, distorziju s prvog albuma zamijenilia dosta mekšim zvukom obogaćenim brojnim efektima. Gudački i puhački dodaci aranžmanima stakođer su digitalnog porijekla te upotpunjuju osvježeni glazbeni izričaj benda stvarajući lepezu zvukovnih ideja.

Magul 2 tracklist:

1. Soul Stain
2. Rain Under Rainbow
3. The Fool’s Society
4. Stay Away
5. Again
6. Velvet Roses
7. New Ecliptic
8. Easy
9. You Should Feel Something
10. Maze
11. The Impossible Romance

Total
1
Shares
Previous Article
100 svetlosnih godina - Mimo Protokola

Mimo Protokola objavili spot za novi singl "100 svetlosnih godina"

Next Article
Miriiam Knot

Miriiam objavila novi singl "Knot"