Share
Objavljen prvi trailer za “Amazing Grace”, dokumentarni film o Arethi Frankilin

Objavljen prvi trailer za “Amazing Grace”, dokumentarni film o Arethi Frankilin

U siječnju 1972. godine, Aretha Frankilin je snimila svoj album Amazing Grace u crkvi New Bethel Baptist Church u okrugu Watts u Los Angelesu. Snimka tog snimanja do sada nije bila objavljena, ali danas imamo prilike vidjeti prvi trailer koji najavljuje dokumentarni film o tom nastupu.

Sydney Pollack je bio redatelj originalnog filma, ali nakon što je 2008. preminuo, producent Alan Elliott preuzeo je vodstvo projekta.

Franklin nije dozvolila da se te snimke puste u javnost, ali nakon što je preminula prošle godine, Elliott i producent Tirrell Whittley završeni su film pokazali njenoj obitelji, koja je bila oduševljena kako je uspio dočarati njenu moć i emociju te su pristali na objavljivanje.

Sam album prodao se u više od dva milijuna primjeraka u SAD-u te je postao najprodavaniji album Arethe Franklin te najprodavaniji gospel album u povijesti glazbe, prenosi MojTV.

Film Amazing Grace do sada se predstavio na nekoliko festivala, a početkom travnja pojavit će se u određenim kinima u SAD-u, a početkom svibnja kreće u širu kino-distribuciju.