Share
Objavljen red plovidbe Dimensions party brodova

Objavljen red plovidbe Dimensions party brodova

Uz jedinstvene lokacije poput tvrđave Punta Christo, pulske Arene, podzemnih tunela, festivalske plaže još jedna od dimenzija Dimensions festivala svakako su party brodovi. Upravo je objavljen popis od 20 brodova koji će svakodnevno isplovljavati iz festivalske luke i koje predvode najpoznatije izdavačke kuće, klupske večeri te ikone globalne scene underground elektroničke glazbe.

Dimensions festival ovog se kolovoza vraća na kultnu tvrđavu Punta Christo, a za sedmo izdanje festivala, od 30. kolovoza do 2. rujna 2018.organizatori pripremaju sedam pozornica s preko 200 svjetskih glazbenika, koji predstavljaju niz glazbenih pravaca, od jazza do techna. Posebnost festivala su i party brodovi, koji će svakodnevno isplovljavati iz festivalske luke podno tvrđave, i otisnuti se na glazbeno putovanje pulskom zaljevom i oko brijunskog akvatorija. Preko 20 brodova krenut će na pučinu u pet dana festivala, a među kapetanima se nalaze velikani scene elektroničke glazbe kao što su Peggy Gou, Mala, Helena Hauff, Josey Rebelle, DJ Stingray, Craig Richards i Billy Nasty. Prodaja ulaznica za brodove kreće u četvrtak, 17 svibnja., a mogu je kupiti svi vlasnici festivalske ulaznice na sljedećem linku, gdje se može naći i detaljan raspored brodova.

Dimensions flota isplovljava u četvrtak, prvi dan festivala, a prvi brod kreće već u podne i pol kada će se za kormilom naći Tribe Records, te njihovi članovi Saoirse, Alex T, Mike BC, Courtesy, za njima kreće Stamp The Wax brod s Marcellus Pittmanom, Oyvind Morkenom, Aaron L-om i Rosie Amom. Na popodnevnu plovidbu kreće Journey of Sound s WLC b2b Felix Claus i Thang b2b Lebawski, a u zalazak sunca plovimo na Dimensions Soundsystem brodu s gostima Avalon Emerson i Josey Rebelle. Prvi dan će dobrano “zakucati” techno dama Helena Hauff i Kancheli.

Regata u petak kreće s londonskim klupskim zvucima uz Pickle Factory i Marka Flasha (Underground Resistance), Detroit In Effect, Hamish & Tobyja. Promoteri iz Liverpoola Abandon Silence na brod su pozvali aktualnu Peggy Gou, Andrew Hilla i Heels and SoulsFlux i Patternsudružuju snage na palubi uz eklektičnu kombinaciju gostiju koja uključuje rRoxymore, Jon K, Charles Green, Wallauer i Reuben. Na noćnu vožnu vode nas pariška Dure Vie ekipa: Skee Mask, Mezigue i Maxye.

Prognoza za subotu je disco groznica i glazba za dobar osjećaj na brodu s Red Gregom, Cosmic Slopom i J.A.W. FamilyjemFuse i We Bring You udružuju snage na house brodu na kojem će ugostiti San Sodu i Red D-a. S Eglo Records ekipom jedrimo kroz funk, soul, jazz, hiphop zvukove do zalaska sunca uz Alexa Nuta, Fatimu, Stevea Spaceka i Shy OneThe Move magazin se vraća na Dimensions s posadom koja uključuje Children of Zeus, Darkhouse Family i Raha. Zvukove iz cijelog svijeta na brodu Total Refreshment Centra donose Hugo Mendez (Sofrito), Born Cheating (Tiffs Joints) i Lexus Blondin (TRC).

Na posljednji dan 7. Dimensions festivala, u nedjelju, 2. rujna, isplovit će čak šest brodova. Prvi na redu su voljena Hessle Audio ekipa koja spaja jungle, techno, grime i garage, a na listi su Ben UFO, Pangaea, Pearson Sound i Batu. Legendarni londonski dućan ploča Phonica Records na moru će obilježiti 15 godina postojanja uz Palms Trax, Nicka Williamsa i Danielle. Velikani electra DJ Stingray i Anastasia Kristensen gostuju na Make Me brodu. dBridge, Skeptical i Fixate, zajedno s MC pojačanjem SP:MC i MC GQ zaljuljat će brod s drum’n’bassom i jungleom. Electrixdovode synth gurua London Modular Alliance i legendu Billy Nastyjaplus gosta iznenađenja. Na moru nas očekuje epski završetak festivalske “đite” uz zalazak sunca i jedinstvenog Craiga Richardsa na brodu Butter Side Up ekipe iz Leedsa.

Ulaznice za Dimensions festival

Ulaznice za koncert otvorenja 7. Dimensions festivala uz Kraftwerk 3D, Nilsa Frahma, Moodymanna i druge u pulskoj Areni poveznice, te na svim Entrio prodajnim mjestima.

Regionalne festivalske ulaznice koje vrijede za četiri festivalska dana i noći na tvrđavi Puna Christo (ne uključujući koncert otvorenja) mogu se pronaći ovdje, te putem Entrio sistema i na Entrio prodajnim mjestima.