preko-trnja-misa-aleksic

Objavljen roman „Preko trnja“ Miše Aleksića

Mnoštvo interesantnih, intrigantnih i manje poznatih pojedinosti iz života popularnih muzičara otkriva u svom romanu „Preko trnja“ legendarni gitarista Riblje čorbe Miša Aleksić.

Talentovani gitarista Džoni postaje član Zvezda, rok benda u usponu. Brzo stiče nove prijatelje i horde obožavateljki. Popularnost ima svoje dobre ali i loše strane. Da li će Zvezde uspeti da se izbore sa brojnim pritiscima, prevrtljivim menadžerima i jakom konkurencijom?

Aleksić otkriva brojne detalje koji su neizostavni deo rokerskog života od koketiranja sa porocima do provoda sa grupi devojkama. Ipak, glavni motiv je pronalaženje prave i iskrene ljubavi. Čitaoci će moći da steknu sliku kako su se ljudi zabavljali bez mobilnih telefona i interneta, a nove pesme mogle da se čuju samo na radiju.

Miroslav Aleksić, poznatiji kao Miša, gotovo ceo svoj profesionalni vek je posvetio rokenrolu. Svirao je u nekoliko manje afirmisanih sastava, ali i u poznatoj grupi SOS, u stvari prethodnici Riblje čorbe. Jedan je od osnivača te grupe, koja je s vremenom izrasla u domaćeg gorostasa rok muzike, čija je slava daleko prevazišla granice domovine. Preminuo je 29. novembra 2020. godine.

„Moj brat Miša me je ovom knjigom malo i rasplakao. To i jeste i nije priča o Ribljoj čorbi, ali me je podsetila na ljubav prema rokenrolu, iskreni entuzijazam koji nas je vodio ka uspehu, uspone i padove, a pre svega na jedno lepše i poštenije doba. Miša me je vratio u mladost, u vreme iskrenosti i naivnosti. Očajan sam što više nije među nama da zajedno napišemo bar još koje poglavlje.“

– Bora Čorba

„Kroz priču glavnog lika, u kome prepoznajem Mišu, vratio sam se u period mladosti, period stvaranja rokenrola, podsetio sam se kakva je to borba bila i kako smo hrabro išli preko trnja, ali na kraju ipak došli do zvezda!“

– Momčilo Bajagić Bajaga

„Ovo je priča o snovima golobradih klinaca. Zaneseni magijom zvuka, dečaci su sanjali svoju stazu ka čudesnoj, imaginarnoj svetlosti. A ona je sijala i zvala tako daleka i tako privlačna. Mnogi su samo zakoračili a retki su pronašli put i ostali u pokretu ne osvrćući se ni na sunce ni na kišu. Miša je ovoj avanturi dao ceo svoj život i zato ima posebno pravo na ovakvu priču jer ju je živeo i sanjao do svog poslednjeg dana.“

– Nikola Čuturilo Čutura

„Preko trnja“ Miše Aleksića možete naći od petka 26. novembra u svim Delfi knjižarama, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari delfi.rs, kao i na sajtu laguna.rs.

Total
0
Shares
Previous Article
Toni Starešinić Digital Traffic Jam foto-goran-berovic

Toni Starešinić predstavio spot za pjesmu "Digital Traffic Jam"

Next Article
Darkshines zaboravi me

Povratak benda Darkshines sa singlom “Zaboravi me”