Pun-mjesec-bh-film

Objavljen trailer za film “Pun mjesec”, svjetsku premijeru imao na Cottbus Film Festivalu

Objavljen je trailer za film “Pun mjesec” Nermina Hamzagića koji je svjetsku premijeru imao na Cottbus Film Festivalu gdje je dobio nagradu ekumenskog žirija, dok je Albanu Ukaju za ulogu u ovom filmu dodijeljena nagrada za najboljeg glumca.

Film “Pun mjesec” je lična drama sa snažno prisutnim socijalnim kontekstom i dozom crnog humora koji većinom proizilazi iz odbrambenog mehanizma likova koji tako nalaze način da se nose s teškim životnim situacijama. Radnja filma odvija se u noći punog mjeseca u kojoj u policijsku stanicu u Sarajevu pristižu različiti likovi otkrivajući vlastite životne priče i crtajući sliku savremenog bosanskohercegovačkog društva, prenosi Klix.

Uloge u filmu “Pun mjesec” ostvarili su Alban Ukaj, Mediha Musliović, Izudin Bajrović, Jasna Diklić, Muhamed Hadžović, Boris Ler, Ermin Sijamija, Mirela Lambić, Alena Džebo, Sanja Burić, Edina Avdagić, Faketa Salihbegović, Mugdim Avdagić, kao i mladi glumci Lidija Kordić, Admir Šehović, Kemal Rizvanović, Irfan Ribić, Lazar Dragojević, Dražen Pavlović, Martina Mandek i Ahmed Nuhić.

Direktor fotografije je Amel Đikoli, montažu potpisuje Redžinald Šimek, dizajn zvuka Igor Čamo, muziku Enes Zlatar, kostimografiju Irma Saje, scenografiju Vanja Miholjčić, a produkciju Amra Bakšić Čamo i Adis Đapo.

Film je nastao u produkciji Scca/pro.ba iz Sarajeva u koprodukciji s RTV BiH i uz podršku Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo i Fondacije za kinematografiju Sarajevo.

Total
0
Shares
Previous Article
Talib-Kweli

Talib Kweli 9. veljače u Vintage Industrialu

Next Article
Realna-priča-film

Gordan Kičić i Kralj Čačka predstavili novi spot za pesmu “Deda Mraz je švorc”