reizdanje-solo-albuma-gileta-evo-sada-vidis-da-moze

Objavljeno reizdanje solo albuma Gileta – “Evo sada vidiš da može”

U PRODAJI REIZDANJE SOLO ALBUMA GILETA EVO SADA VIDIŠ DA MOŽE – Nova suradnja Croatia Recordsa i PGP RTS-a

‘Na muci se poznaju junaci’, rekao je jedan od najvećih filozofa naših prostora, Petar II. Petrović Njegoš, a upravo se u tim riječima krije i Gile, junak ove priče, glazbeni velikan koji je jedan od najzaslužnijih za uspješnu realizaciju Novog vala, ali i za stvaranje nekih novih junaka. Ako ćemo ići toliko daleko onda možemo reći i da je Gile na sebi svojstven način bio glazbeni filozof. I jedan od najboljih, bez premca. Svatko je to mogao osjetiti u njegovoj glazbi i stihovima, od Električnog orgazma, preko ‘Paket aranžmana’ i solo karijere, do projekata Vlada, Gile, Piko & Švaba i Rimtutituki.“, piše Nikola Knežević iz Croatia Recordsa, urednik reizdanja albuma Evo sada vidiš da može koji je 1989. godine objavio osnivač, frontmen i gitarist Električnog orgazma, Gile.

Dvije najveće izdavačke kuće u regiji, Croatia Records i PGP RTS, nastavljaju uspješnu suradnju, a shodno tome nakon 31 godine album Evo sada vidiš da može ponovno je na nosaču zvuka. Prilagodbu likovnog oblikovanja originalnog albuma na CD radio je Darko Kujundžić.

gile-evo-sada-vidis-da-moze

Album Evo sada vidiš da može okupio je ponovno ekipu iz Orgazma, bili su tu osim Gileta i Čavke, Ljuba, Švaba i Banana. Bio je tu i duh Idola (Vlada), Šarla akrobate (Koja i Vd), Partibrejkersa (Cane i Anton) te Bajage i Instruktora (Bajaga). Bio je ovo Rimtutituki prije Rimtutitukija, projekt koji je pokazao da i ova muka, ako mogu tako nazvati krizno stanje rock and rolla, ima svoje junake.

Ova solo ploča, koliko god produkcijski bila u nekom drugom vremenu, bila je i snažna, buntovna i sirova, poput pravog jam sessiona, što ova ploča i jest. Sve je počelo s najvažnijim dijelom slagalice, Giletom, a kako slagalica do svoje potpune slike mora imati i druge dijelove, tako je i u ovoj priči jedna pozvala drugu, druga treću i tako do svojeg konačnog uskrsnuća. A ako se netko ikada upitao tih godina, ili se upita danas, ili će se upitati u budućnosti – može li kod nas opstati rock and roll – odgovor je jasan, a dao ga je Gile prije 30 i kusur godina – evo sada vidiš da može!“, stoji u bilješkama uz reizdanje.

Zbog epidemiološke situacije u državi album Evo sada vidiš da može je dostupan u prodaji isključivo putem webshopa Croatia Recordsa po cijeni od 89 kuna ili na svim važnijim streaming platformama ( Deezer, Apple Music, Amazon, ZorroTunes ).

Foto: Dragan Papić

Total
0
Shares
Previous Article
Emma-Ruth-Rundle-u-rijeci

Portugalski čarobnjaci zaključili 10. sezonu programa 'Distune vam predstavlja'

Next Article
Blaze-of-Perdition-The-Harrowing-of-Hearts

Recenzija albuma | Blaze of Perdition „The Harrowing of Hearts“ – Blaze Of Perdition se vratio u stilu!