Share
Obojeni program 23. decembra u Domu omladine Beograda

Obojeni program 23. decembra u Domu omladine Beograda

Obojeni program će tokom decembra objaviti svoj dugoočekivani live album, a koncertnu promociju albuma upriličiće u sali Amerikana Doma omladine Beograda u subotu, 23. decembra.

Vinilno izdanje (Odličan Hrčak – Srbija, Dallas Records – Slovenija i Hrvatska) zove se ,,Exit 2017”​ i na njemu će se naći spektakularan nastup koji su priredili na Main Stage-u Exitovog leta ljubavi.

,,Svaka definicija gubitak je slobode“, a Obojeni P​rogram svoju slobodu traži kroz energiju i strast, čistu ljubav i beskompromisni rokenrol, koji je najupadljiviji upravo na nastupima uživo! Svaki njihov koncert je prilika da se obnovi životna energija i redefinišu životni ciljevi.

Obojeni ​P​rogram je bend koji postoji skoro četiri decenije i od prvog dana nametnuli su se kao sastav sa autentičnim muzičkim izrazom, a tu ,,autentičnost” nije lako definisati. Branislav Babić Kebra i OP kroz svoju muziku kanališu The Fall, Joy Division, Slits, Raincoats… ali sve vreme uspevaju da ne zvuče kao neko od pomenutih. 

Foto: Jovan Milinov Toba

Obojeni Program su pravac za sebe, muzički izraz koji je nezahvalno upoređivati sa bilo kojim drugim postojećim. Obojeni program su izbor koji napravite u jednom trenutku svog života i ostajete mu verni dok u vama tinja ta vatra slobode i bunta.

Kebra i Obojeni program su ti malobrojni srećnici kojima nije problem da sebe nanovo izmišljaju, da probaju nešto novo, da rizikuju i iznenađuju. Od 1980. godine do danas kroz bend je prošlo bar pedeset muzičara, a deo opšte kulture cele jedne generacije je predstavljanje benda u emisiji legendarnog John-a Peel-a na BBC radiju i emitovanje spota za “981” u MTV 120 minuta.

U poslednjih nekoliko godina beogradska publika je Obojeni program bila u prilici da vidi u intimnim klupskim okruženjima, a budući da je povod za prednovogodišnji nastup vrlo značajn, i da se radi o promociji live izdanja “Exit 2017”, Kebra je sa ekipom odlučio da se preseli u veću salu, a sa druge strane i dovoljno intimnu – u salu Ameikana Doma omladine Beograda!

U subotu, 23. decembra, njihovi gosti biće mladi beogradski sastav Vizelj. U Hrvatskoj kažu da ih tri reči najbolje opisuju: ,,Nabrijano, besno, električno”, da ,,pokazuju kako se praši dobar rock and roll”, a Nikola Vranjković je za njih rekao da ,,imaju nešto što su imali i Šarlo Akrobata i rana Azra”.