Share
Održan prvi JEZERock festival

Održan prvi JEZERock festival

jezr

Tokom prve večeri JEZERock festivala na Goranskom jezeru u Doboju kao zvijezde večeri nastupili su Brkovi, dok su za zagrijavanje publike bili zaduženi Magaza Jam Trio iz Doboja, Haris Abdagić & Balkaneros iz Zenice, Dick Is Dead iz Doboja, Skroz iz Sarajeva, a za after party pobrinuli su se DJ Fedja Knajdl & DJ Word.

Tokom dana je oko 300 ljudi pristiglo u kamp i iskoristilo lijepo vrijeme za uživanje u prirodi.

Oko 20 časova preselili su se ispred bine, kada je počeo muzički program. Cijene su bile pristupačne, pa se za pivo izdvajalo 2 KM, ali posjetioci isticali su visoku cijenu karte. Jednodnevna ulaznica koštala je 20 KM, a dvodnevna 30 KM.

Zbog tehničkih problema nastup Brkova kasnio je oko sat vremena, ali to nije spriječilo fanove da uživaju u njihovoj muzici, niti poznate punk-folkere da publici prirede kvalitetnu svirku. U jednom trenutku je Šemso pomenuo ustaše u negativnom kontekstu, što je zasmetalo grupici momaka iz publike, pa su skočili na binu. Srećom, sve je prošlo bez problema.

Drugo veče JEZERock festivala u Doboju bilo je manje posjećeno od prvog, pa se na prostoru oko bine moglo vidjeti svega stotinjak posjetilaca. Atmosfera je varirala od izvođača do izvođača, a sve do kraja je bila upitna svirka Atheist Rapa.

Momci iz grupe S.F.O.R. iz Jelaha bili su jako entuzijastični, iako se ispred bine nije nalazilo mnogo ljudi. Pjevač je imao izuzetno teatralan nastup, te na kraju čak odglumio svoju smrt.

Odmah nakon njihovog nastupa uslijedilo je razočarenje – organizator se popeo na binu i saopštio da zvijezde večeri, Atheist Rap neće svirati zbog “više sile”. To je dovelo do naglog pada raspoloženja, ali je situaciju izvukao banjalučki Sopot.

Momci su probudili masu dobrim zvukom, te jako profesionalno odradili svirku. Nakon đuskanja uz njih na red je došla još jedna grupa iz Banjaluke – Ispad. Atmosfera se ponovo spustila, čemu je uveliko doprinio predugačak retorički uvod u svirku, pa se publika povukla dalje od bine.

Uskoro je uslijedio još jedan obrt situacije, Atheist Rap se ipak pojavio na bini, a publika se brzo okupila, iako je mnogo njih već napustilo festival.

Među posjetiocima su se mogli čuti komentari da je bilo propusta od strane organizatora, ali da je festival korektno odrađen ako se uzme u obzir da se održava prvi put.

eTrafika.net