Share
Održan treći Bass Player Festival u Mladenovcu

Održan treći Bass Player Festival u Mladenovcu

Prijava za ovu godinu bilo je ukupno 34, tako da je muzička komisija u sastavu Vlajko (Neverne bebe), Saša Novak (Psihomodo pop), Bane Jelić (Osvajači) i Milan Mladenović (Ispitni Rock) imala zaista težak zadatak.

Od 34 prijave, odabrano je šest bendova koji su se takmičili na ovom festivalu.

Nastupili su Madresi, Hazel, Lisilo, Krstaši, Dusi i Sindrom. I to baš ovim redom. U žiriju su bili Vlajko (Neverne bebe), prošlogodišnji pobednik iz Užica Milan, Đule (Vatrostalno staklo) i Aca Jekić (Crazy litle trio). Bina i oprema su bili vrhunski (tako kažu učesnici). U revijalnom delu je nastupio sjajan Bandx real tribute ACDC.

“Festival je zbog vremenskih prilika premešten u halu Sportskog centra, te se ovom prilikom zahvaljujemo ljudima iz te ustanove na ozbiljnoj pomoći. Pohvale za sve zaposlene i zahvalnost velika”, rekli su iz organizacije.

Sjajan program, odlična svirka svih šest bendova, revijalnog benda i mladenovčana koji su dva puta nastupili na bini.

“Ove godine smo ostvarili i saradnju sa dva festivala, tako da je pobednik osim bas gitare i plakete koja je ručna izrada firme Biro Fiskal, svoj bend obradovao i nastupima na 11 Bedem festu u Nikšiću i na ovogodišnjoj Rokerijadi u Petrovcu na Mlavi. Osim toga, pobednikov bend dobija i snimanje singla u Mr Sound Studiju u kojem su svoj prvenac radili naši Cotton Pickersi. Ljudi u sali što se tiče publike nije bilo više od tri stotine, ali i to je više od očekivanog s obzirom na vremenske uslove.”

“Oni koji su bili, nemaju ni jednu zamerku. Od ove godine, osim što smo ustanovili da praksa bude da nastupa uvek po šest bendova u takmičarskom bloku, kategorija koja se bira je samo jedna : biramo najboljeg basistu. Naravno, tonsku radi samo jedan bend i to isključivo onaj koji se ne takmiči. Sve su to propozicije, odnosno pravila kojih ćemo se držati i u buduće. Veliko nam je zadovoljstvo pričinilo i to da su svih šest bendova koji su se takmičili podržali odluku žirija i da od noćas samo čitamo pohvale i čestitke”, rekli su iz organizacije.

Pobedio je Renato Ivković iz benda Hazel koji dolazi iz Niša.