Ogenj

Ogenj 14. svibnja ponovno na Akustici u Rockmarku

Koprivnička skupina Ogenj ponovno stiže na pozornicu Rockmarka – dvije godine nakon svog prvog akusticiranja u Berislavićevoj 13, u utorak, 14. svibnja opet će stati na malenu pozornicu ove glazbene knjižare.

U svega nekoliko godina od početka djelovanja Ogenj su svojim marljivim radom i nizom koncerata u regiji postali jedno od sve zamjećenijih novih imena domaće glazbene scene, dodatno se ističući pjevanjem na kajkavskom. Sa svojim debitantskim albumom “Domaj”, objavljenim početkom 2018., na ovogodišnjoj dodjeli nagrade Porin dobili su čak dva priznanja – nagrade struke osvojili su u kategorijama “Novi izvođač godine” i “Najbolji album etno glazbe”.

Uz interesantan glazbeni izričaj, ono što ih karakterizira su i iznimno energični nastupi, koji uključuju balade, poskočice, pogurance, doskočice, zborna pjevanja, prštanje energije…a svatko tko je bio na njihovoj svirci u to se itekako uvjerio.

Upravo takvo akusticiranje najavljuje i Tomislav Mihac Kovačic, frontmen skupine: “Vraćajući se s mini južne turneje, slijećemo i “smirujemo” strasti jednom akustičnom svirkom. To što velimo da “smirujemo” uzmite s rezervom, Ogenj nikad ne spava i teško da je ikada miran! Ne zaboravite plesne cipelice i dobru okrepu!“.

Skupina Ogenj u sklopu Akustike u Rockmarku po prvi put je nastupila u svibnju 2017. godine, kada su svojom energijom protresli police s knjigama. Prema najavi, očito je kako to planiraju ponoviti i ovom prilikom.

Akusticiranje uz Ogenj održat će se u utorak, 14. svibnja, u zagrebačkoj glazbenoj knjižari Rockmark, Početak svirke je u 19 sati, a ulaz je slobodan.

Foto: Promo

Total
0
Shares
Previous Article
Of Monsters And Men

Of Monsters and Men objavili novi singl „Alligator“

Next Article

John Zorn i Snarky Puppy na 60. Jazz Festivalu Ljubljana