Share
Ognjen Popović objavio novi album „In My Heart“

Ognjen Popović objavio novi album „In My Heart“

U ambijentu kakav je naš uspesi se ne praštaju, prednost se kažnjava, a inovacije propadaju. Takvi se lomovi reflektuju i na polje umetnosti u obliku koji diriguje takva atmosfera. Manevarski prostor je uzan, a mesta ima samo za – „većinu“. Lutanja postoje, a izbora nema puno.

Ognjen Popović se opredelio upravo za segment za koji javnost ovde nikada nije preterano marila. Stoga njegovu upornost i profesionalizam treba poštovati i nagraditi, a na njegovoj muzici – insistirati. Ognjen je „prvi klarinet Beogradske filharmonije“, pitomi Pančevac koji svoj instrument u svakoj prilici koristi kao oruđe kojim priča piče.

Mascom Records sa velikim zadovoljstvom nastavlja uspešnu saradnju sa ovim vanserijskim instrumentalistom. Sa ponosom vam predstavljamo peto studijsko izdanje „In My Heart“, koje donosi trinaest predivno aranžiranih kompozicija spakovanih u stilske minijature.

Pozicija instrumentalnog lidera svakako pripada klarinetu, ali deonice klavira nisu nimalo zapostavljene. Poseban doprinos bogatoj muzičkoj slici daje i gudački kvartet ,,Wonder Strings”, koji izvodi tri numere na albumu. Kombinacija klarineta sa gudačkim instrumentima je oduvek bila omiljena, naročito u klasičnoj muzici. Pri komponovanju, inspiraciju najčešće pronalazim u pop jazz muzici sedamdesetih i osamdesetih, ali i filmskoj muzici Henri Mancinija. Moja opsednutost Bitlsima se, siguran sam, veoma lako prepozna u nekoliko kompozicija. Kao i do sada, mada ovaj put u mnogo manjoj meri, moji koreni čine svoje, pa se tako sporadično, u par navrata mogu čuti i uticaji balkanskog muzičkog nasleđa…

Nekada sastav Ognjen i prijatelji, sada je prerastao u Ognjen Popović Band koji čine: Ognjen Popović (klarinet), Miona Barbul (klavir), Bane Gluvakov (gitara), Slobodan Gerić (kontrabas), Aleksandar Sale Radulović (perkusije). Album „In My Heart“ biće objavljen na CD-u 28. septembra. Upravo te večeri Ognjen Popović Band održaće mali koncert u svojoj matičnoj kući, u Beogradskoj filharmoniji. Biće to prilika da iskreni zaljubljenici u instrumentalne forme i poštovaoci Ognjenovog stvaralaštva među prvima čuju uživo muziku sa ovog izdanja.

Svoje mesto obezbedićete kupovinom albuma „In My Heart“ u pretprodaji (po pristupačnoj ceni) a uz CD dobijate kartu za koncert.

Tokom nastupa u Beogradskoj filharmoniji dominiraće zavodljivi zvuk klarineta, nesvakidašnji miks džeza, popa, fanka i tradicije na intimnom koncertu Ognjena Popovića sa bendom.