Share
Ólafur Arnalds – Islandski producent i multiinstrumentalista večeras u Sava centru

Ólafur Arnalds – Islandski producent i multiinstrumentalista večeras u Sava centru

Ólafur Arnalds, poznati islandski kompozitor, muzičar i producent, dobitnik nagrade Britanske akademije filma (BAFTA), nastupiće večeras, 20. novembra, premijerno u Srbiji, u beogradskom Sava centru.

Ovo je pretposlednji nastup na turneji od preko 140 koncerata, kojom Arnalds promoviše svoj poslednji studijski album ‘re:member’, koji su muzički kritičari nazvali albumom 21. veka.

Tvorac nekih od najboljih muzičkih dela atmosferičnog popa i ambijentalne elektronike Beograd stiže s najvećom produkcijom do sada i u pratnji punog benda sa gudačkim kvartetom i perkusijama. U centralnom delu koncerta nalaze se dva samosvirajuća pametna klavira u čiji su razvoj Olafur i njegov tim uložili preko dve godine. Oni istovremeno i komponuju i predstavljaju glavni deo nastupa uživo.

“Tokom poslednjih petnaestak godina, 33-godišnji pijanista, multiinstrumentalista i kompozitor Olafur Arnalds konstantno je otkrivao i sebe i muziku koja ga inspiriše i provocira. Muza ga je vodila na zaista potpuno drugačije strane: od uloge bubnjara u hardcore bendu i sviranja Šopena sa Alisom Sarom Ot, preko saradnje sa brojnim lokalnim (islandskim) umetnicima u okviru Mercury Classics projekta (Island Songs) i komponovanja muzike za kultnu TV seriju “Broadchurch”, do saradnje sa Janusom Rasmusenom na njihovoj viziji elektronske/tehno/klupske muzike kroz Kiasmos. Usput je pravio muziku i za balet i za film. Skladištio je sva ta iskustva, tehnički napredovao, širio krug umetnika koji ga inspirišu i spremao se za konačni izlazak iz čaure. Arnalds je na “Re:member”, koji je zvanično njegov četvrti (solo) studijski album, sva ta sirova iskustva sviranja različitih žanrova pustio da se prepliću i kombinuju bez filtriranja, a u isto vreme ušao je u srž kreativnog procesa u kojem umetnik tokom stvaranja potpuno izlazi iz začaranog kruga tuđih i sopstvenih očekivanja i navika.”, izjavio je Ivan Lončarević povodom predstojećeg nastupa Olafura Arnaldsa u Sava centru.

Mlađa publika je već pokazala veliko interesovanje za ovaj koncert, pa su povlašćene ulaznice za mlađe od 22 godine već rasprodate. Međutim, u dogovoru sa menadžmentom, organizator Charm Music je omogućio dodatni kontigent. Podsećamo da posetioci mlađi od 22 godine ulaznice iz II kategorije (redovna cena: 3700 dinara) mogu da kupe sa 25% popusta, odnosno po ceni od 2770 dinara. Ove ulaznice važiće samo uz ličnu kartu.

Regularne ulaznice za ovaj događaj, po ceni od 2200, 3200, 3700, 4200 dinara, su dostupne na blagajni Sava Centra, kao i na svim prodajim mestima mreže Ticket Vision i online na www.tickets.rs.

Foto: Benjamin Hardman