Ukratko Štef Ne mogu da odem

Otići ili ostati? Ukratko Štef objavio novi spot!

Pančevački pank/ska bend Ukratko Štef objavio je spot za novu pesmu “Ne mogu da odem”. U pitanju je drugi singl sa predstojećeg (drugog po redu) albuma.

Pesma obrađuje večito aktuelnu temu na ovim prostorima – otići ili ostati u Srbiji. Prema istraživanju InfostudData iz 2021. godine, čak 83% ispitanika izjasnilo se da razmišlja o odlasku iz Srbije. Reklo bi se da je to jedan od glavnih razloga zbog čega je do sada na koncertima ova numera privlačila pažnju. Tekst je inspirisan ličnom pričom Mladena Kurilja, frontmena benda.

Pesma je nastala krajem 2017. godine, iz želje da opišem kako sam se osećao kada sam se vratio iz Irske u koju sam otišao sa idejom da probam da živim u inostranstvu. Bio sam vrlo sjeban i pokušao da svoja osećanja pretočim u pesmu. Valjda je taj iskren pristup razlog što je publika pozitivno reagovala na pesmu. Svirali smo je uživo više puta do sad i ljudi su nam prilazili, hvalili pesmu, pevali refren sa nama… Verovatno se i sami prepoznaju u tekstu.

– podelio je Mladen svoje iskustvo.

Bubnjevi i vokali za pesmu snimani su u studiju 3×2, dok je ostatak pesme sniman kod Slavka Kozomore koji je radio mix i master.

Spot su radili Nikola Veljković i Luka Ivanović iz Pneuma Films produkcije. U glavnoj ulozi u spotu pojavljuje se Davor Tarajić.

“Mlađa je bio u Irskoj, a ja sam živeo u Portugalu. I hteo da se vratim tamo, pa na kraju prelomio i ostao. To lično iskustvo i saosećanje sa temom pesme je ono što je rad na spotu učinilo istovremeno i lakim i teškim.”

– rekao je Nikola Veljković, koautor spota, i dodao:

„I Luki i meni, kao i ostatku Pneuma Films tima, je drago da smo radili na ovom spotu jer smatramo da o ovoj temi treba da se priča. Ali ne da pričamo o njoj kao o nečemu normalnom, već da razumemo da je pravo svakoga od nas da u svojoj zemlji živi dostojanstvenim životom. A ako to nije moguće, onda treba jasno imenovati koji su to uzroci problema i boriti se protiv njih. Jer i to je naše pravo.“

Ovom pesmom Ukratko Štef nastavlja sa radom na svom drugom albumu i najavljuje 3 naredne pesme koje su trenutno u fazi snimanja, a koje možemo očekivati u toku 2022. godine.

Total
0
Shares
Previous Article
Atheist Rap, Goblini, Ritam nereda: Beer fest i dalje nije isplatio muzičare

Atheist Rap, Goblini, Ritam nereda: Beer fest i dalje nije isplatio muzičare

Next Article
Infest i Nemesis na zajedničkoj turneji po Srbiji

Infest i Nemesis na zajedničkoj turneji po Srbiji