Share

Otkrivena imena svih izvođača na ŠLF-u

saba

Ovog ljeta, Šabački letnji festival, koji će se održati od 29. do 31. srpnja na prostoru Starog grada i Šabačke tvrđave u Srbiji, postaje mjesto okupljanja najvećih regionalnih izvođača. Pokrovitelj festivala je Grad Šabac, dok je MTV organizator manifestacije.

Na održanoj konferenciji za novinare Bajaga, Van Gogh, S.A.R.S., Marčelo, Ničim izazvan i V.I.P. i The Beatshakersi obećali su dobru zabavu u Šapcu. Ovom prilikom predstavljeni su novi koncept i program ovogodišnjeg izdanja ŠLF-a i otrivena su imena novih izvođača! Glazbeni program ovogodišnjeg ŠLF-a održat će se na dvije, umjesto dosadašnje jedne bine.

Na Jelen Main Stageu prve festivalske večeri nastupit će Zvonko Bogdan, Bajaga i Instruktori i Who See. Kao pojačanje stižu šabački bendovi Sprž i Eleven, koji će nastupiti iste večeri kao predgrupe. U subotu, 30. srpnja, također na glavnoj bini, nastupit će Van Gogh, S.A.R.S., V.I.P. i Atheist Rap. Iste večeri će publika dobiti priliku poslušati i šabački sastav Slonz. Na finalnoj večeri ŠLF-a, pored već najavljenog Hladnog Piva, Marčela s Napetim Quintetom i benda Ničim izazvan, nastupit će i vojvođanski bend Kofein i Šapčani Siempre Peligroso. Novi izvođači na Šabačkom letnjem festivalu su izabrani na natječaju za neafirmirane i demo bendove.

I na MTV Party Arenu stiže pojačanje u vidu novih DJ zvijezda, koji će ušuškani među zidinama Šabačke tvrđave, praviti dobru atmosferu do ranih jutarnjih sati. U petak će se DJ dvojcu The Beatshakers pridružiti Igor D, DJ Sole, Erick Kasell i Divolly & Markward. U subotu, 30. srpnja, glazbu će puštati DJ Sale i DJ Stolle, a iste večeri za pultom će se naći  Mratijn ten Velden, Calavera & Manya i Groovyman. Nedjelja je rezervirana za Darrena Emersona, Marka Nastića i Leu Dobričić, a njima će se još pridružiti i Nemanja Božić, DJ Dima i DBDZ.

Cijena festivalske karte u promo periodu je 800 dinara (6 eura) i uključuje ulaz na tri dana festivala i tri konzumacije. Kamp ulaznica iznosi 1500 dinara (12 eura) i osigurava festivalsku kartu, tri noćenja u kampu i tri konzumacije koje dobijate na festivalu. Promotivni period prodaje karata traje do 1. srpnja. Nakon toga idu nove cijene ulaznica. Karte možete nabaviti na svim prodajnim mjestima Eventima, Gigstixa i DD Ticketa u Srbiji i regiji, kao i putem njihovih stranica.

Zvonimir Đukić Đule, Van Gogh

„Velika mi je čast i zadovoljstvo što nastupamo. Poštovanje za sve sudjelovatelje i izazov za sve nas. Borimo se s ove strane ukusa protiv onog neukusa. Svirat ćemo aktualne pjesme s albuma „Ako stanemo, gubimo sve“. Drago mi je da je ŠLF dobio novo odijelo i da se stvari u Srbiji decentraliziraju. Nije sve u Beogradu i Novom Sadu i drugi gradovi se bude. S obzirom na krizu u  zemlji ne vjerujem da će svi mladi moći otći na more. Nadam se da je glazba ono što će krasiti Šabac ovog ljeta. Jedva se čekamo pokloniti glazbi”.

Momčilo Bajagić Bajaga

„Drago mi je da su šabačka regija i Zapadna Srbija dobili i jedan veliki i ozbiljni festival u odnosu na prethodne godine. Uvjeran sam da će Festival biti jako posjećen. To je vrijeme ljetnih praznika i ljudi dosta putuju u Srbiji. Ovog ljeta sviramo nekoliko festivala u regiji i imamo festivalski program koji će biti izbor najvećih hitova iz karijere, ali ostavit ćemo i nekoliko iznenađenja“.

Marko Šelić Marčelo Marčelo

„Uspomene su prilično lijepe ovih dana, svuda izjavljujem da je ŠLF, uz Arsenal i Love fest, jedan od mojih omiljenih domaćih festivala i drago mi je što raste. Gledamo da sviramo šou, a ne bilo koji konkretan žanr. Osim mene na bini je osmoro ljudi. Čivijaši su imali priliku vidjeti moju dosadašnju genezu sve do ove inkarnacije koju bismo voljeli zadražti kao konačnu. Jedva čekam“.

Žarko Kovačević, S.A.R.S.

„Ovo nam nije prvi nastup na ŠLF-u, svirali smo na 10. izdanju. Poželio bih da se za naš 10. rođendan ponovi ono što se dogodilo za 10. rođendan ŠLF-a. Svirat ćemo set listu sa svih dosadašnjih albuma uključujući i par pjesama s novog“.

Nikola Jovanović, glazbeni urednik MTV kanala i Šabačkog letnjeg festivala

„Šabački letnji festival je prva manifestacija koju MTV organizira u svojoj produkciji. Ponosni smo na spisak izvođača, koji može sati rame uz rame s drugim velikim regionalnim festivalima. Unijeli smo ozbiljne promjene u organizaciju Festivala, u koje će se publika uvjeriti već 29. srpnja. Želimo stvoriti pravu festivalsku atmosferu i iskustvo. Sav profit od prodaje karata se vraća u budžet Šapca, i na taj način ulažemo u kulturni razvoj grada“.

mtv.com.hr