Share
Otvoren konkurs festivala Poezika za kantautore iz regiona

Otvoren konkurs festivala Poezika za kantautore iz regiona

Otvoren je konkurs za kantautore iz regiona koji žele da učestvuju na šestom festivalu Poezika, koji će se održati u Kulturnom centru Novog Sada 8. i 9. juna.

Prijavite se, učestvujte i pobedite na konkursu festivala Poezika, koji će se održati u Kulturnom centru Novog Sada 8. i 9. juna 2018. I ove šeste godine, festival nastavlja da predstavlja najbolje autore iz regiona i jača muzičku autorsku scenu. Publika Novog Sada je prethodnih godina mogla da vidi i čuje izuzetne autore i bendove kao što su Stray Dogg. Goribor, Damir Imamović, Ana Ćurčin, Grupa Ti, Kralj Čačka, Kris Ekman, Sara Renar, Telemama, Lovely Quinces, i mnoge druge.

Pravo da učestvuju imaju oni autori koji izvode isključivo autorske pesme.

Dva najbolja kantautora odnosno kantautorke na osnovu konkursa, imaće čast da budu gosti festivala i svojim nastupom otvore programske večeri! Na taj način će predstaviti svoju umetnost novosadskoj publici, a ujedno će imati priliku da se upoznaju sa izvođačima, kantautorima i bendovima iz regiona.

Prijavljene pesme biće dostupne na stranici Magazina Poezika, a publika će moći glasanjem da odabere najbolju!

Uslovi konkursa :

  • Na konkurs se mogu prijaviti svi autori i kantautori iz regiona (Srbija, Crna Gora, Makedonija, Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Slovenija).
  • Učesnici konkursa moraju biti punoletni, dakle stariji od osamnaest godina.
  • Prijavljene pesme na konkursu moraju biti u potpunosti autorska dela (muzika i tekst, ili samo muzika), uz mogućnost da je tekst koji se izvodi pozajmljen iz nekog postojećeg dela, ali je adaptiran i prilagođen autentičnoj autorskoj izvedbi.
  • Prijavljeni kantautori mogu nastupiti na festivalu samostalno ili uz pratnju najviše jednog pratećeg muzičara.
  • Dva najbolja učesnika konkursa dobiće priliku da budu posebni akteri festivala, i da svojim nastupom otvore festivalski program!
  • Javnim glasanjem putem Magazina Poezika odrediće se prvi posebni akter s najviše glasova, a drugog će izabrati stručni žiri.

Rok za prijave na konkurs biće otvoren do 01. maja, nakon čega će stručni žiri sastaviti konačnu listu autora za koje će publika moći da glasa.

Imena pobednika biće objavljena 20. maja, kada se glasanje završava.

Ako želite da učestvujete i prijavite se na konkurs, potrebno  je da :

 Preuzmite prijavu za učestvovanje na konkursu

Tonski kvalitet snimka ne treba da bude presudan prilikom glasanja.

Nepravilno popunjene i delimično popunjene prijave, neće se uzimati u obzir.

Vidimo se na festivalu Poezika. Srećno!

  1. […] Festival Poezika tokom šest godina i devet izdanja festivala promoviše autentične autore iz regiona kojima su podjednako važni i muzika i stihovi .Festival promoviše interkulturalni dijalog i ukazuje koliko saradnja putem umetnosti otvara vrata boljoj saradnji u svim sferama .  Festival je tokom godina ostvario uspešnu saradnju sa festivalima i institucijama u Crnoj Gori , Hrvatskoj , Italiji i Nemačkoj. […]

Comments are closed.