Share
Otvoren natječaj za prijavu radova na West Herzegowina Fest No.17.

Otvoren natječaj za prijavu radova na West Herzegowina Fest No.17.

Otvoren je natječaj za prijavu radova na West Herzegowina Fest No.17. koji će se održati od 01. do 03.08.2019. godine u Širokom Brijegu

Objavljen je natječaj za 17. po redu West Herzegowina Fest, koji će se održati od 01. do 03.08.2019. godine u Širokom Brijegu na novouređenoj već dobro poznatoj lokaciji na putu prema vrelu Borak. Posjetitelje i ove godine očekuje trodnevni festival glazbe, kratkog filma, kratke priče, likovnih performansa uz specijalne glazbene goste.

Natječaj je otvoren do 07.07.2019. Za glazbeni dio festivala potrebno je poslati najmanje tri autorske skladbe. Autori kratkih filmova radove u trajanju do 8 minuta, a pisci do sada neobjavljenu kratku priču dužine do 6.000 znakova. Ove godine uvodi se natječaj za likovni dio festivala, a autori koji žele sudjelovati u likovnom preformansu za vrijeme festivala moraju poslati skice slike, skulpture ili instalacije i kratke opise radova.

Autorima koje selektori festivala odaberu za program u konkurenciji osiguran je smještaj sva tri dana trajanja festivala. Također su osigurani putni troškovi, besplatan ulaz sve tri festivalske večeri, te sudjelovanje u radionicama i tribinama.

Međunarodni stručni žiri na kraju festivala proglasit će najbolje autore.

Najbolji bend bit će nagrađen snimanjem pjesme i spota, a ocjenjivat će se i najbolji styling. Autori kratkih priča natječu se za novčanu nagradu od 1.000 KM, a bit će nagrađena tri pisaca. Autori filmova natječu se za novčanu nagradu od 1.000,00 KM. Autori likovnih radova natječu se za novčanu nagradu od 1.000,00 KM.

Do sada su na West Herzegowina Festu kao specijalni glazbeni gosti nastupali Bajaga i instruktori, Nina Badrić, Vojko V, Psihomodo Pop, Detour, Zabranjeno Pušenje, Natali Dizdar, Vatra, Pavel, Silente, Edo Maajka, Hladno Pivo, Kries, Sars, Goran Bare & Majke, Letu Štuke, Damir Urban, Neno Belan, Gustafi, Kino Klub, Kawasaki 3p, TBF, JINX, Belfast Food, Dubioza Kolektiv, Elemental, Zoster…

Više o natječajima pogledajte na sajtu festivala.