Share
Otvren konkurs za pjevače u sklopu festivala World Music Fest “Zeman”

Otvren konkurs za pjevače u sklopu festivala World Music Fest “Zeman”

Prijavite se na konkurs za pjevače tradicionalne muzike I muzike napisane u maniru sevdaha.

World Music Fest Zeman koji će biti održan od 9. do 11. avgusta 2018. godine u Novom Pazaru, objavio je konkurs za pjevače/vokalne interpretatore.

Pozivamo sve zainteresovane da pošalju video ili audio snimak u ličnoj izvedbi zajedno sa osnovnim informacijama na mail zemanfest@gmail.com najkasnije do 20. jula 2018. godine.

Pjesma koju kandidat prijavljuje mora biti isključivo iz domena tradicionalne muzike ili muzike napisane u maniru sevdaha.

Stručni žiri sačinjen od akademskih muzičara i estradnih umjetnika odabrat će osam najboljih izvođača koji će se predstaviti u finalnoj noći, gdje će istoimeni žiri ocijeniti najbolje interpretacije.

Troje najboljih će, osim prilike da nastupaju na festivalu uz pratnju revijalnog orkestra festivala, dobiti vrijedne novčane nagrade:

I mjesto – 500€

II mjesto – 300 €

III mjesto – 150 €

 World music fest “Zeman” je festival muzike svijeta koji se od 9. do 11. avgusta događa u Gradskom parku pod otvorenim nebom Novog Pazara. Festival njeguje muziku nastalu miješanjem savremenih muzičkih pravaca sa tradicionalnom muzikom.

Prve noći festivala ce nam se predstaviti sastav Sevdah duende, koji dolazi iz Sarajeva. Publika će imati priliku da uživa u magičnim zvucima fuzije tradicionalne bosanke sevdalinke i flamenka.

Druge noći festivala održat će se takmičarsko veče “Glas Zemana” na kojem će nastupiti 8 najboljih izvođača odabranih konkursom uz pratnju revijalnog orkestra festivala. Najbolji takmičari će dobiti vrijedne novčane nagrade (I mjesto 500€, II 300€ i  III 150€) kao i profesionalni audio/video snimak nastupa.

Treće noći festivala nastupa neobičan sastav iz Beograda, koji njeguje tradicionalnu osmansku muziiku “Rahat”.

U sklopu festivala održat će se i 2 muzičke radionice, na kojima se ostvaruje saradnja između mladih talenata i već afirmisanih umjetnika i stručnjaka iz oblasti muzike. Učesnicima radionica omogućava se da steknu nove vještine koje će im dalje pomoći u profesionalnom radu.

Festival Zeman zasniva svoj koncept na promociji istrajnog autorskog rada, originalnog izraza i snažnog izvođačkog potencijala.

Festival se realizuje uz podršku Grada Novog Pazara, Kulturnog Centra Novi Pazar te prijatelja Iz svijeta medija.

Više informacija na facebook stranici festivala www.facebook.com/zemanfest