Share
Ozburn i Vajld zaprepastili fana kome je ukradena muzička kolekcija

Ozburn i Vajld zaprepastili fana kome je ukradena muzička kolekcija

Jedan Kanađanin ostao je šokiran kada je shvatio da mu je pokradena kompletna kolekcija rok i hevi metal muzike. Međutim, kanadskom rokeru u pomoć su pritekli, vjerovali ili ne, legende ove muzike, Ozi Ozburn (Ozzy Osbourne) i Zek Vajld (Zakk Wylde).

Kako piše Loudwire, Kanađnin Džoš Kuk (Josh Coock), koji radi kao dostavljač pizze, pretrpio je pravi šok kada je otkrio kako mu je automobil obijen.

Ukradeni automobil nekoliko dana kasnije je vraćen (!?) na isto mjesto odakle je ukraden, ali iz njega je odnesena, za njega, neprocjenjiva kolekcija CD-ova rok i hevi metal muzike.

– Kada sam pronašao automobil, u njemu nije bilo ključeva, ali ni moje muzičke kolekcije. Lopovi su ostavili samo jedan CD i to rani album Zeka Vajlda “Pride and Glory”, koji je zaista dobar album, ali on me nije mogao utješiti zbog gubitka ostatka kolekcije – kazao je Kuk za CBC News.

Međutim, priča je potom dobila potpuno neočekivan tok.

– Ova je priča nekako dospjela do Zeka Vajlda, koji me kontaktirao i zatražio mi adresu. Nakon nekoliko dana dobio sam ogroman paket sa kompletnom diskografijom Black Label Society, kao i majicama benda. Nisam mogao vjerovati – priča Kanađanin.

Ipak, iznenađenjima tu nije bio kraj.

“Dok sam prepričavao prijateljima kako sam dobio poklon od Vajlda lično, zvali su me iz pošte da me obavijeste da sam dobio još jedan paket. Kada sam vidio ko mi šalje, zamalo se nisam onesvijestio”.

“Protrljao sam oči više puta, ali ime na paketu je i dalje stajalo. Čovječe, Ozi Ozburn mi je poslao svoju kompletnu solo diskografiju, njegove albume sa Black Sabbathom, kao i originalnu i potpisanu sliku “Princa tame”. Nisam mogao sebi doći od uzbuđenja”, kaže ovaj dostavljač pice.

Američki mediji željeli su uzeti izjavu od Vajlda i Ozbruna, ali niti jedan nije želio pričati o ovom slučaju.

avaz.ba          Foto: ultimateclassicrock.com