Share
Pajperov smijeh i Crni dani CERN-a u subotu u banjalučkom City Pubu

Pajperov smijeh i Crni dani CERN-a u subotu u banjalučkom City Pubu

Alternativni rok bend Pajperov smijeh održaće koncert u subotu, 12. oktobra u banjalučkom klubu City Pub, uz podršku grupe Crni dani CERN-a iz Lukavca.

U pitanju je četvrti i posljednji nastup Pajperovog smijeha u sklopu mini-turneje po gradovima u BiH, tako da se ovom svirkom momci vraćaju kući nakon što su obišli Kostajnicu, Mostar i Stolac.

Posebno inspirativna bila je svirka u Mostaru, desila se odlična razmjena energije između publike i nas, i osjećamo se odlično zbog toga. “Pajper” je uhvatio zalet i uzdigao se na optimalnu visinu da u subotu u City Pub-u pred domaćom publikom aterira svom silinom i dubinom svoje muzike u srce i um svakog ko dođe – najavljuje Mirko Ponjević, frontmen grupe.

Pajperov-smijeh-foto-Vedran-Ševčuk-Alf
Foto: Vedran Ševčuk Alf

Podsjetimo, bend je nedavno objavio spotove za numeru “Svjetla su daleka” i “Zupčanik”, a obje pjesme se nalaze na aktuelnom maksi singlu “Mostar Trek”, što je i bio povod za spomenute nastupe.

Grupa Pajperov smijeh je nastala 2005. godine, a trenutno je čine Mirko Ponjević (vokal), Ljubiša Ćetojević (bubanj), Karlo Tomić (bas), Srđan Ivanković  (gitara) i Vladmir Maksimčuk (gitara). Do sada su objavili album “Od sjene do sunca” i dva EP izdanja “epP” i “Mostar Trek”, koje možete preslušati ovdje.

Crni dani CERN-a

Bend Crni dani CERN-a osnovan je u Lukavcu (BiH) 2014. godine. Čine ga 6 članova različitih doba starosti, muzičkih orijentacija i afiniteta, ali sa zajedničkom strasti.

Početak koncerta je zakazan za 21 čas, a cijene ulaznice, tj. minimalne donacije su 4 KM (ulaznica + mali poklon od benda) i 10 KM (ulaznica + majica benda).