Share
Paper Animals objavili album prvenac “Rock Paper Scissors”

Paper Animals objavili album prvenac “Rock Paper Scissors”

Beogradski sastav Paper Animals objavio je svoj debi album pod nazivom “Rock Paper Scissors”.

Album sadrži 9 pesama koje su nastajale tokom perioda od 3 godine. One su samo jedan deo njihovog repertoara, ali predstavljaju zaokruženu celinu dosadašnjeg rada benda. Numere su međusobno stilski slične, ali u dinamici, tematici i zvuku poprilično različite, što je direktna posledica mešavine žanrova koje članovi benda prate. Iako bend svoju muziku naziva indie rockom ovaj album u sebi sadrži elemente alternative, post rocka i popa. Kao neke od uticaja za stvaranje ovog albuma članovi benda navode izvođače kao što su Death Cab for Cutie, Kings of Leon i Two door cinema club. Autori pesama su pevačica Sofija Nedeljković i gitarista Damjan Jovanović, dok aranžman potpisuje ceo bend.

Album su snimali Andrej Ristevski u studiju fakulteta dramskih umetnosti i Lazar Arsović u “Coffee and Wine” studiju u Beogradu. Miks i master albuma radio je Lazar Arsović.

Paper Animals bend

Paper Animals je beogradski indie rock bend osnovan krajem 2016. godine koji koristi mešavine alternativnih žanrova sa vokalnim melodijama sličnim pop muzici kako bi stvorio svoj zvuk. Tematika pesama im je do sada bila vezana za svakodnevni život i nesvakidašnje situacije provučene kroz povremeno apstraktne tekstove. Iako je bend relativno mlad do sada iza sebe ima 3 singla i veliki broj klupskih nastupa širom Srbije.

U oktobru 2019. objavljuju svoj debi album za diskografsku kuću Kontra. U nastavku godine promovisaće album nizom svirki čiji će datumi biti objavljeni. Prvi u nizu je nastup u klubu Knap u sklopu Indirekt showcase festivala u Beogradu u petak 04. oktobra.

Paper Animals su: Sofija Nedeljković – Vokal, Damjan Jovanović – Gitara, Darko Pasujević – Bass i Marko Rakić – Bubnjevi.