Paper Tigers objavio debitanstki EP ''Into Oblivion''

Paper Tigers objavio debitanstki EP ”Into Oblivion”

Prvo službeno izdanje benda pprtgrs (Paper Tigers) iz Rijeke ugledalo je svjetlo dana u obliku EP-a imenom ”Into Oblivion”.

BIOGRAFIJA

Paper Tigers su alternativni/punk/rock sastav iz Rijeke koji se okupio krajem 2017. godine idejom trojice kolega i prijatelja s lokalne demo scene. Želja za svirkama te stvaranjem glazbe bio je I ostao glavni pokretač svih članova benda. Filozofija od koje polaze je DIY, iskrenost I jednostavnost.

Mateo Davidović (Cut The Cord) na gitari, Luka Buchberger (Ishiatz) na bass gitari i Vedran Iskra (Tost) na bubnjevima, postavili su instrumentalne temelje koji su kasnije zaokruženi vokalom i tekstovima Jane Dabo Vukomanović (Officer Down). Zadnji se bendu pridružuje dolazi i Ivan Brajković (Kraj Programa, TOST)  kao drugi gitarist, te upotpunjuje postavu i bend pronalazi željeni zvuk.

Luka B. u međuvremenu napušta bend te su Paper Tigers odlučili nastaviti sa radom kao kvartet.

S obzirom da je bend već tada, zahvaljujući Mateu, krenuo sa uvođenjem matrica u sam zvuk, bas je postao dio te postavke.  

Do veljače 2020. PT rade na autorskom materijalu kako bi u veljači napokon izbacili prvi (demo) single ‘’Lust For Life’’ kojeg je slijedio singl ‘’How Long Is Forever’’, sa premijerom u ožujku 2020. ‘’How Long Is Forever’’ je dobio I prateći video uradak čiji scenarij, snimanje te montažu potpisuje sam bend.

Video spot je izašao u periodu lockdowna I ograničavanja kretanja gdje je zapravo samo ime How Long Is Forever nosilo popriličnu težinu a radnja spota je pratila članove benda u trenucima gdje su bili fizički razdvojeni no svejedno održavali kontakt te kovali planove.

U ljeto 2020. Paper Tigers su dobili priliku zasvirati na festivalu Zvukom preko vode koji se održao u Rijeci, ispred te unutar Exportdrva. S obzirom da je bend tu večer kiša I olujno nevrijeme prekinula na pola seta na velikom stageu, završili su svoj nastup na drugoj pozornici, manjoj od one na koju su stali prvotno te su na taj način imali dva nastupa istu večer.

Bend zatim nastavlja sa  radom na novom materijalu, te su kao najavu prvog EP-a objavili singl imena ‘’Love Like This’’.

U studenom su zasvirali na live stream događaju Živo uživo u organizaciji Ri Rock udruge gdje su nastupali pred ograničenom publikom u klubu Palach te svima putem prijenosa uživo na društvenim kanalima.

Posljednja najava EP-a ‘’Into oblivion’’ bio je singl ‘’Every Time I Die’’ kojeg prati lyric video, opet u izvedbi članova benda.

Nominirani su za dva Ri Rock kipića 2020. koje predstavlja Ri Rock udruga kroz tradicionalni Ri Rock. Iako nisu osvojili glavnu nagradu koja im je promakla za jedan glas, uspješno je zaokružena jedna od bizarnijih godina za glazbenike i izvođače (i ostatak svijeta) uz finalni potez, predstavljanje prvog EP-a ‘’Into Oblivion’’

‘’INTO OBLIVION’’

Riječki pprtgrs objavili su prvo službeno izdanje, u obliku EP-a koji je dostupan na svim većim streaming platformama.

Prvi EP benda pprtgrs, imena ‘’Into oblivion’’ sastoji se od 4 pjesme koje su nastajale u periodu od 2017. godine a snimanje se odvijalo u dva navrata tijekom 2020. godine uz budno oko i uho Igora Klanfara koji je zaslužan za inžinjerski dio snimanja dok je mix i master pjesama sjajno izveo Mario Tomašković.

Kao i utjecaji samih članova benda I EP je protkan raznim žanrovima glazbe sa osnovom u punk-rocku. Kroz 4 pjesme na EP-u izviru utjecaji pop glazbe, metala, hardcore-a te se s tim na umu, bend ne izjašnjava u jednom od navedenih glazbenih pravaca već smatra svoju glazbu alternativnom.

Osim dviju pjesama koje su prethodno objavljene kao singlovi, ‘’Into Oblivion’’ sadrži dvije neobjavljene skladbe imenima ‘’Oblivion’’ te ‘’Get Undressed’’.

Sama pjesma Oblivion je utjecala na konačni naziv EP-a, Into Oblivion. To se činilo kao prikladna želja za poželjeti godini koja je izgledala kao da nikada neće završiti. Da ode u zaborav.

‘’Into Oblivion’’ može se poslušati na službenom Youtube kanalu benda, u potpunosti ili putem streaming platformi.

Zapratite bend i slušajte glazbu:

Youtube: https://www.youtube.com/c/pprtgrs

Facebook: https://www.facebook.com/PaperTigers.Rijeka/

Instagram: https://www.instagram.com/pprtgrs/

Streaming: Into Oblivion by pprtgrsBandcamp: Into Oblivion | pprtgrs

Total
1
Shares
Previous Article
Sex Pistols

Danny Boyle sprema seriju o Sex Pistolsima

Next Article
Ivan Jegdić Čežnja

Ivan Jegdić pesmom "Čežnja" najavljuje debi album