Share
Paraf, Obojeni program, Artan Lili – 40 godina Novog talasa na četvrtom Kontaktu

Paraf, Obojeni program, Artan Lili – 40 godina Novog talasa na četvrtom Kontaktu

PARAF, OBOJENI PROGRAM I ARTAN LILI – Velikim beogradskim koncertom obeležavaju 40 godina Novog talasa, jer ,,život je novi val” na četvrtom Kontaktu. Klub DRUGSTORE, 21. mart 2020. u 22:00

Muzički program ovogodišnjeg Kontakta, koji se dešava od 18. do 21. marta 2020.  u znaku je proslave 40 godina Novog talasa.

Jedni ga smatraju istorijom, koja se vremenom pretvorila u bajku;
drugi trenutkom koji je rokenrol na našim prostorima konačno svrstao u kulturu;
treći ga smatraju najzdravijim pokretom otpora, koji prkosi jednoumlju…

Koje god mišljenje uzeli kao definiciju, sigurno je da je Novi talas najuticajniji i najdugovečniji kulturni pokret rođen u ovom delu Evrope. Kada je i zvanično početkom osamdesetih godina prošlog veka postao neizostavni deo kulturno umetničkog i uličnog života, Novi talas je postao nezaustavljiv.

Već četiri decenije je prošlo otkako je Novi talas zagospodario bivšim jugoslovenskim prostorima, a i danas ima još uvek neispričanih priča, neotpevanih i neodsviranih novovalnih melodija.

Poslednjeg dana Kontakta, u subotu, 21. marta u 22:00, u beogradskom klubu Drugstore nastupiće upravo pioniri talasa koji je promenio tok muzičkog stvaralaštva na našim prostorima: riječki Paraf i novosadski Obojeni Program, kao i predstavnici mlađe generacije na čije je stvaralaštvo Novi talas izuzetno uticao – grupa Artan Lili.

Ulaznice za proslavu 40 godina Novog talasa u klubu Drugstore, dostupne su na Tickets.rs, GigsTix prodajnim mestima, u kafeu Šikarica (Skadarska 22) i posredstvom DD Tickets prodajne mreže, i to:

  • Promotivni kontigent: 1.000 dinara
  • Redovna cena: 1.200 dinara
  • Na veče koncerta: 1.400 dinara