Share
Parampaščad objavio prvi singl “Komadi”

Parampaščad objavio prvi singl “Komadi”

Crnogorski sastav Parampaščad predstavio je svoj prvi singl pod nazivom “Komadi”.

Sastav Parampaščad postoji od avgusta 2011. dok je u sadašnjem sastavu od ljeta 2014. godine. Bend je iz Spuža i čine ga Momčilo Radulović – bas gitara, Marko Milonjić – bubnjevi i Stefan Pantović – gitara i vokal.

Za sebe kažu da su žanrovski malo šireg viđenja, ali im je baza Alt pop/Alt Rock ili kako oni vole da kažu “Spuški progresiv”.

Međutim, iako već imaju duži “staž”, njihova prva numera “Komadi” tek sad je ugledala svjetlost dana, pišu Dnevne novine.

“Na prvi singl smo čekali ovoliko iz razloga što smo u sve ovo željeli da uđemo zreli i čistih glava, onda kad smo sposobni da rasudimo da radimo pravu stvar. Čekanje samo po sebi nije problem, zadovoljstvo unutar nas samih je ključno”, priča frontmen Stefan Pantović, dodajući da je pjesma nastala krajem avgusta prošle godine.

“Odmah smo je i snimili i izmiksali u studiju ‘Stivi’ u Spužu koji vodimo ja i Ivan Ivanović. Mastering je rađen u studiju ‘Šamarčina’ Roberta Telčera pod producentskom palicom Borisa Mladenovića iz grupe Jarboli. Sama pjesma je fuzija melanholičnog vapaja za veliku ljubav i optimističnih riječi da će sve biti kako treba, tako da bi to i bila glavna poruka pjesme – da se otvore oči i živi samo jedno, a to je jedinstvo i ljubav. Lično meni kao nekom ko je komponovao pjesmu taj uvodni solo na gitari kaže sve sam od sebe. Tekst sam pisao ja dok sam imao želju da Ivan Ivanović napiše refren i aranžman pjevanja, i mislim da se jasno čuje miks Ivanove i naše senzibilnosti u pjesmi. Aranžman je uradio bend Parampaščad što je donekle i normalno”, otkriva nam Pantović, dok je ekranizacija numere na putu.

“U narednih nedjelju – dvije očekujemo da će se pojaviti spot za ‘Komade’. Ekranizacija je u finalnoj fazi, materijal za spot su već snimili Ivan Knežević i Damjan Spasojević i nalazi se u procesu montaže kod čovjeka iz naše ekipe Momčila Radulovića koji će držati video stranu našeg benda. Uz to sa zadovoljstvom možemo da kažemo da u ekipi imamo i Balšu Milunovića i Filipa Đurišića koji su zaslužni za naš promo, odnosno vizuelni identitet kao što su coveri, posteri i sve ostalo što se tiče grafičkog dizajna”, priča ovaj muzičar.

Studio “Stivi” u Spužu, koji vode Ivanović i Pantović je takođe još jedan novitet u priči zvanoj Parampaščad, ali i lijepa vijest za sve njihove kolege muzičare koji imaju želju da tamo snimaju.

“Mogu da kažem da sam spašen odlaska u studio i glavoboljanja o vremenu provedenom u njemu jer smo Ivan Ivanović alias Bubnjivi i ja odlučili da otvorimo naš studio pod nazivom ‘Stivi’ i u njemu već uveliko marljivo radimo kako autorske stvari za Parampaščad i Bubnjivi, tako i ostalim muzičarima iz Crne Gore. Oprobaćemo se u svim žanrovima alternativne muzike. Ubrzo se nadamo početku snimanja autorskog rada Jazz benda MP trio, tako da će naša kuća biti otvorena za sve muzičare kojima se bude svidio naš zvuk i koji se budu mogli prepoznati u njemu”, iskreno priča frontmen Spuškog sastava koji nas je ujedno i obradovao viješću da će uskoro objaviti još jedan singl pod nazivom ‘Kilometri’, ali i posebnom porukom za naše čitaoce.

“Otvorite oči i cijenite sve što imate u ovom teškom periodu. Želimo vam ljubav, zdravlje i napredak”, poručuju iz Parampaščad.

dnovine.me