Share
Parampaščad: Svi ti kilometri na kraju završavaju na istom mjestu

Parampaščad: Svi ti kilometri na kraju završavaju na istom mjestu

Spuški pop/rok sastav Parampaščad, nakon mjece dana od objavljivanja prvijenca “Komadi”, obradovali su nas novom numerom pod nazivom “Kilometri”.

“Ova stvar je snimljena ‘slučajno’. Bio je plan da se tog dana snima potpuno druga pjesma, tako je i bilo, ali na samom kraju rada snimili smo probni tejk bubnja za ‘Kilometre, i odlučili da ga zadržimo. Kao što već rekoh, pjesma je došla neplanirano, ali budući da smo je već neko vrijeme izvodili na svirkama, odlučili smo da uz pomoć Ivana Ivanovića dođemo do kompletne slike i da je konačno snimimo i izbacimo”, priča frontmen sastava Stefan Pantović, za Dnevne novine, i objašnjava o čemu govore “Kilometri”.

“Pjesma, očigledno govori o svim tim isprepletanim putevima u životu, beskonačnim odvajanjima i spajanjima. Otprilike da bi valjalo da svi nađemo isti smjer tih puteva, jer na kraju svi se završavaju na istom mjestu”, pojasnio je muzičar.

Spot je uveliko u planu, a studio “Stivi” u Spužu, koji vode Ivanović i Pantović, je takođe još jedan novitet u priči zvanoj Parampaščad, ali i lijepa vijest za sve njihove kolege muzičare koji imaju želju da tamo snimaju.

“Razgovarali smo unutar ekipe o spotu, najvjerovatnije ćemo ubrzo i na tome poraditi, jer kao što i sami znate, više nije komplikacija snimiti neki jednostavni muzički spot. I ova pjesma kao i ‘Komadi’, ali i dva svježa singla Bubnjivija ‘Stanje svijesti’ i ‘To sve’ snimana je i producirana u studio ‘Stivi’ u Spužu. Mogu da kažem da sam spašen odlaska u studio i glavoboljanja o vremenu provedenom u njemu jer otkako smo Ivan Ivanović alias Bubnjivi i ja odlučili da otvorimo naš studio mnogo nam je lakše da marljivo radimo kako autorske stvari za Parampaščad i Bubnjivi, tako i za ostale muzičare iz Crne Gore”, iskren je Pantović.

S druge strane, prvijenac “Komadi”, za koji je Pantović u prošlom intervjuu za DN rekao da je “fuzija melanholičnog vapaja za veliku ljubav i optimističnih riječi da će sve biti kako treba”, naišao je na jako dobre reakcije muzičkih sladokusaca, ali i kritičara.

“Prijemom prvog singla smo dosta zadovoljni. Ne mogu ocijeniti kako će proći ova numera, jer nekako za mene je značajna podjednako kao i prva, ali i sve sljedeće koje dolaze. E sad, hoće li se ko pronaći u njoj i na koji način vidjećemo”, zaključio je frontmen ovog sastava.

Podsjećanja radi, sastav Parampaščad postoji od avgusta 2011. dok je u sadašnjem sastavu od ljeta 2014. Bend je iz Spuža i čine ga Momčilo Radulović bas gitara, Marko Milonjić bubnjevi i Stefan Pantović gitara i vokal. Za sebe kažu da su žanrovski malo šireg viđenja, ali im je baza Alt pop/Alt Rock ili kako oni vole da kažu “Spuški progresiv”.

cdm.me