Share
Parquet Courts predstavljaju “Wide Awake Remix” EP

Parquet Courts predstavljaju “Wide Awake Remix” EP

Sastav Parquet Courts napravio je zanimljiv eksperiment u svojoj karijeri. Vraćajući se svojim korenima, njujorška indie rock četvorka i legendarni njujorški disko pionir, Danny Krivit, udružili su snage i publici predstavili remiks pesme “Wide Awake”, koji možete preslušati u nastavku.

Single “Wide Awake Remix” samo je jedna od tri pesme koje će se naći na albumu “Wide Awake! Remixes” koji će Parquet Courts objaviti za izdavačku kuću Rough Trade Records  28. septembra ove godine.

Za ostala dva remiksa bio je zadužen Mickey Young, član benda Total Control. “Volim dimenziju koju rock pesma dobije kada je remiksovana za plesni podijum” izjavio je A. Savage, frontmen benda Parquet Courts, i dodao: “Neke od mojih omiljenih verzija rock pesama, kao što su The Units – High Pressure Days ili Happy Mondays – Kinky Afro su remiksi. Raspoloženje pesme može potpuno da se promeni i omogući nov pristip slušanju a čak može i da promeni pogled fanova na bend”.

Danny Krivit je nekada delio binu sa mužičarima kao što su David Mancuso i Larry Levan, puštajuci u nekadašnjem ekskluzivnom njujorškom klubu Loft/Paradise Garage, a danas pušta muziku na Body & Soul žurkama, na kojima mu društvo pravi DJ Francois K. Visage, James Brown, Soulsoul Orchestra, Giorgio Moroder pa sve do Kraftwerk, Brainstorm, Thelma Houston, Cerrone i MFSB su samo neka od svetski poznatih imena za koje je producirao sada već klasična remiks izdanja na vinilu.

Sa druge strane sveta Mikey Young je neizbežan na australijskoj nezavisnoj muzičkoj sceni, bilo kao član benda Total Control ili benda Eddy Current Suppression Ring, ili kao plodan producent i inženjer. “Mikey me je oduvek impresionirao kao muzičar i osoba”,kaže Savage, “razvio je izuzetan talenat za produkciju elektronske muzike. Dokaz njegovog izvandrednog rada su projekti kao što su Lace Curtain i Total Control. Ima veštinu genija koju uvek moze da dostavi nesto posebno”.

Foto: Ben Rayner