Peaky-Blinders-Soundtrack

“Peaky Blinders Soundtrack” 15.11. izlazi kao dvostruki CD, trostruki vinil te u digitalnoj verziji

U novembru će po prvi put biti objavljen saundtrek s 49 pesmama iz svih pet sezona popularne BBC-jeve serije “Peaky Blinders”, piše NME.

Saundtrek “Peaky Blinders Soundtrack” izlazi 15. novembra kao dvostruki CD, trostruki vinil, te u digitalnoj verziji.

Na saundtreku će se naći pesme izvođača: Radiohead, Arctic Monkeys, The White Stripes, Royal Blood, The Last Shadow Puppets, Queens of the Stone Age, Black Sabbath, Dejvid Bouvi, Laura Marling i Foals, kao i Dženi Bet s pesmom “I’m The Man”, Ana Kalvi s pesmom “You’re Not God” te Ričard Houli s obradom pesme Boba Dilana “Ballad of A Thin Man”.

Pesma Nika Kejva “Red Right Hand” glavna je uvodna tema serije, a na ovom saundtreku naći će se i do sada nikada objavljena verzija te pesme u izvedbi njegove bivše devojke PJ Harvi, prenosi Hina.

Autor serije Steven Night izjavio je povodom izlaska saundtreka da su priča i njena muzika “blizanci, rođeni istovremeno”. “Teško bi bilo zamisliti neke od ključnih scena u seriji bez ove muzike. Drago mi je da smo napokon uspeli da stavimo neke od tih pesama na album kako bi gledaoci još više osetili atmosferu serije kroz slušalice ili zvučnike”, rekao je.

Glavni glumac u seriji Kilian Marfi, koji tumači ulogu Tomija Šelbija, rekao je za NME da su umetnici čije su pesme korišćene kao saundtrek u seriji o nemilosrdnoj gangsterskoj porodici iz Birmingema u periodu između svetskih ratova – “autsajderi koji su se oduprli tiraniji mejnstrima”.

 

 

Total
0
Shares
Previous Article
Olafur Arnalds u Tvornici kulture 21. studenog

Veliko interesovanje mladih za revolucionarnu tehnologiju Ólafura Arnaldsa

Next Article
Aklee Neon pola puta

"What I Want" – Novi singl Aklee Neon stiže ravno iz Perua