Share
Pejaković: Serija „Meso“ je priča o propasti, sreći, snalaženju

Pejaković: Serija „Meso“ je priča o propasti, sreći, snalaženju

Prve dve epizode serije „Meso“, koja je na programu RTS-a subotom od 21 sat, privukle su veliku pažnju. Savremenu, angažovanu dramsku seriju u koprodukciji RTS-a i produkcijske kuće „Bosonoga“ iz Banjaluke potpisuju, reditelj Saša Hajduković, scenarista Nikola Pejaković kao i brojna internacionalna glumačka ekipa.

Mračna, realna, jaka, jedan je od komentara posle prvih emitovanih epizoda serije Meso.

Nikola Pejaković otkriva za RTS da je kao scenarista želeo da skrene pažnju na dešavanja u današnjoj Banjaluci: „Meso je savremeni dramski materijal koji se dešava u Banjaluci u ovom vremenu. U stvari je priča koja prati odnos dva prijatelja iz mladosti. Oni se sreću posle trideset godina u istom gradu i tu dolazi do sukoba“.

Mirko i Slavko glavni su likovi u seriji. Ova imena simbol su prošlih vremena. Prema Pejakovićevim rečima, zajednička tačka sa danima u kojima živimo je zabluda.

„Zabluda i ideološka i zabluda u odnosu. Ta naivnost ‘Mirko pazi metak – hvala Slavko’. Ta naivnost tog odnosa je slična naivnosti glavnih glumaca u našoj seriji. Na neki način jedan mali ironični ‘nabac’ ili pogled ili komentar prošlog vremena“, istakao je glumac, scenarista i muzičar.

Nikola Pejaković otkriva da je serija Meso deo trilogije.

„Slede Kosti i, ako Bog da, i Koža. To nisu direktno nastavci priče, ali sve tri govore o Banjaluci u ovom trenutku, sad, u ovom vremenu i našim životima, našoj propasti, sreći ili snalaženju“, objasnio je Pejaković.

rts.rs    Foto: bosonoga.com

Leave a Comment