Share
„Phil Lynott: Songs for While I’m Away“ – Život rokenrol legende uskoro na velikom platnu

„Phil Lynott: Songs for While I’m Away“ – Život rokenrol legende uskoro na velikom platnu

Kako nam donosi sajt ScreenDaily.com radi se na dokumentarnom filmu koji će predstaviti karijeru i život Fila Linota (Phil Lynott), osnivača i gitariste legendardnog irskog rokenrol benda Thin Lizzy.

Film će raditi nagrađivani irski režiser, Emer Rejnolds (Emer Reynolds)

Phil Lynott: Songs for While I’m Away“ će uključivati intervjue sa članovima benda Thin Lizzy; Eric Bell, Scott Gorham, Darren Wharton, U2 članovima Adam Clayton, Suzi Quatro, Huey Lewis i James Hetfield iz benda Metallica.

S obzirom da sam cijeli svoj život fan benda Thin Lizzy ovo je velika čast za mene. Veliko povjerenje mi je ukazano da na velika platna donesem slavu i intimni portret pjevača i muzičara kakav je bio Philip Lynott“, rekao je Raynolds.

Datum izlaska filma još nije određen.

Od svoje smrti 1986. godine Lynott je iza sebe ostavio veliku muzičku zaostavštinu. Bio je i ostao velika inspiracija mnogim muzičarima današnjice.

Čak je i legendarni Bob Dylan naveo Lynott-a kao jednog od najvažnijih rokenrol likova u istoriji muzike.

Thin Lizzy muzika je obrađivana od strane velikana rokenrola, kao što su Henry Rollins, The Corrs, Smashing Pumpkins, Randy Bachman, Huey Lewis, Metallica, The Cure,… itd.

Prošlog mjeseca je RTÉ (Irska nacionalna televizija) prikazivala „Phil Lynott: Scéalta Ón Old Town“. Dokumentarac o pravljenju i snimanju promo videa za pjesmu „Old Town“ benda Thin Lizzy.

Foto: Pete Cronin/Redferns – Getty