Philip Sayce u četvrtak u Banjaluci u sklopu evropske turneje-min

Philip Sayce u četvrtak u Banjaluci u sklopu evropske turneje

Svjetski poznati rock i blues gitarista i pjevač Philip Sayce održaće svoj premijerni nastup u Banja Luci u četvrtak, 13. jula 2023. godine u KSET Pabu sapočetkom u 21h u organizaciji Rock Svirke Agency.

Philip Sayce (SAD/CAN) jedan je od najboljih električnih gitarista na svijetu danas. Izuzetno talentovani američki i kanadski gitarista i pjevač, rođen u Walesu (UK), sa zadivljujućim rock-blues stilom, nastupit će po prvi put u Banjaluci u sklopu evropske turneje na kojoj će promovirati svoj najnoviji studijski album “Spirit Rising”.

Na svom novom albumu Spirit Rising, Sayce hrabro pušta svoju zastavu nakaze, potvrđujući svoj status trenutno jednog od najboljih električnih gitarista na planeti, ali i pokazujući da ima puno toga za reći.


One of rock’s best-kept secrets”.
– London Daily Star, UK

Philip… when you went out to space on the guitar… I thought, I’m going to learn how to play the guitar! ‘Cause if you can get that kind of feeling from a guitar, I would like that!” 
– Oprah Winfrey

Who the fuck is that guitar player!? Pretty amazing, Philip
– Jon Bon Jovi, GRAMMY Event

„Za mene, rok, bluz, džez i hip-hop dolaze iz istog porodičnog stabla“, kaže Sayce. „Tako da svoj zvuk najčešće opisujem kao root muziku jer sadrži uticaje svih tih elemenata. Istovremeno želim da svoj zvuk usmerim u nove pravce koji odražavaju ko sam, gde sam i kuda dalje idem. To je bio najuzbudljiviji dio u stvaranju albuma Spirit Rising. Eksperimentirati s toliko ljudi iz različitih kreativnih sredina bilo je pravo uzbuđenje i privilegija.”

Oni koji traže vatrenu gitaru Philipa Saycea naći će je u izobilju na Spirit Risingu. Taj aspekt Sayceovog muzičkog identiteta je, na kraju krajeva, način na koji je izgradio svoju reputaciju počevši od svog usvojenog rodnog grada Toronta, gdje ga je legendarni Jeff Healey uzeo pod svoje okrilje kasnih 1990-ih. Nakon turneje po svijetu kao član Healeyjevog benda, Sayce se preselio u Los Angeles gdje je četri godine svirao sa  Melissom Etheridge prije nego što je 2009. godine zvanično započeo samostalnu solo karijeru sa albumom Peace Machine. Sayceovi naredni albumi čvrsto su uspostavili bijesnu bazu obožavatelja u Evropi, gdje je bio na turneji sa ZZ Top i Deep Purpleom. Sve ovo je na kraju privuklo pažnju Warner Music Canada 2015. godine, što je dovelo do izdanja albuma Influence.

Osnova svega je Sayceovo sviranje gitare, i za razliku od nekih proricatelja koji žale zbog smanjene uloge gitare u mainstream rocku, on vjeruje da je povratak toj nekadašnjoj slavi neizbježan dobrim dijelom zahvaljujući YouTubeu i drugim digitalnim medijima. “U ovom trenutku dolazi more mladih igrača koji imaju neograničen pristup učenju tehnika za koje su ljudima moje generacije bile potrebne godine traganja i pokušaja i grešaka da shvate”, kaže Sayce.

“Mislim da sve zavisi od toga gde gledate. Mi smo samo na vrhu ledenog brega s ljudima kao što su Rival Sons, Gary Clark Jr. i Greta Van Fleet koji sada privlače glavnu pažnju, a kada idete na njihove koncerte, uvijek su prepuni. Osjećam da je stvarno sjajno vrijeme za stvaranje rock i roots muzike, i nadam se da će se ovaj novi album svidjeti tim fanovima, kako starim tako i novim.”

Sa umjetnicima kao što je Philip Says, budućnost rokenrola je u sigurnim rukama.

Total
0
Shares
Previous Article

"Rooftop ManiFESTo" apsolutno oživio banjalučku pank scenu

Next Article

Possessed - vrhunac koncertne metal sezone u Zagrebu