Phobos objavio debitantski album “Whimsical”

Phobos objavio debitantski album “Whimsical”

Beogradski alternativni progresivni metal bend Phobos, objavio je svoje prvo (samizdato) izdanje pod nazivom “Whimsical”.

Phobos nastaje 2012. godine kao alijansa među grupom prijatelja koja je mahom delila jutra, večeri i sličan ukus za energetskim i emotivnim sadržajem.

“Energiju vidimo kao motiv i cilj u našem stvaralaštvu koje svesno šetamo duž dijagonale težih muzičkih izraza – nikad miran bubanj uparen sa dubokim štimom i besnim vokalima. Emocije su za nas i forma i sadržaj – nastojimo da muzičkim kontrastriranjem talasamo doživljaj slušaoca, dok sa druge strane vidimo naš rad kao plod naših duševnih potreba. Naš zvuk se može okarakterisati kao alternativni progresivni metal koji je u večitom flertom sa srodnim žanrovima kao što su death metal, post-rock, hardcore.”

Foto: Nataša Ilić

Bend je u početku bio vrlo aktivan na beogradskoj sceni, dok su kasnije i svirali i u većini gradova Srbije. Fokus za Phobos je uvek bila razmena koja se dešava kada su na bini, iako su tokom godine objavljivali single pesme i spotove, gde bismo izdvojili numere Microsaccade i Leap.  

“Whimsical, prvi dugometražni albumski samizdat izlazi 2020. godine. Osim samih članova, na albumu smo ugostili nekoliko talentovanih prijatelja koji su nam pomogli da izguramo našu viziju o žanrovskom eklektizmu. Pored instrumenata koje očekujemo da čujemo u jednom modernom, agresivnom bendu, na njemu se mogu naći i saksofon, gudački trio, etno vokali. Dok čekamo bolje vreme za pravljenje gužve ispred bine, ulazimo u produkciju spota i nastavljamo sa daljom destilacijom našeg izraza kroz rad na novom materijalu.”

Više o Phobosu možete naći na

Instagram: www.instagram.com/phobos

Youtube: www.youtube.com/c/PhobosOfficial 

Facebook: www.facebook.com/PhobosTheBand

Spotify: spoti.fi/3jiYqG6

Bancamp: phobos-metalband.bandcamp.com/

Total
2
Shares
Previous Article
Brkovi Shamso69

Brkovi predstavili novi singl i spot 'Bagra sa ekrana'

Next Article

U prodaji knjiga ‘Repotpisani - 100 najboljih tekstova srpskog hip hopa’