Share
PleteRI objavili novi singl i spot ‘Mrak’

PleteRI objavili novi singl i spot ‘Mrak’

Riječki sastav PleteRI predstavili su nedavno novi singl i spot, pop-rock baladu ‘Mrak’.

Bend PleteRI je osnovao 2013.godine Tomislav Maslak, riječki gitarist i back vokal te ujedno i menadžer benda. PleteRI iza sebe imaju više od 260 live nastupa po trgovima, klubovima, raznim festivalima, klubovima, raznim manifestacijama. Vrlo često nastupaju i kao predgrupa afirmiranim hrvatskim i regionalnim izvođačima (više puta svirali su kao pregrupa: Opća Opasnost, Hladno Pivo, Prljavo Kazalište, Atomsko Sklonište, Psihomodo pop, Let 3, Belfast Food, Bebek, Edo Maajka, Kawasaki 3P, Neno Belan, SARS, Gustafi, Crvena Jabuka, Brkovi, Elemental…).

Uz stalne nastupe svirajući obrade svjetskih i domaćih rock hitova PleteRI od početka istovremeno rade i na autorskim pjesmama tako je 2016. izašao njihov album prvijenac pod nazivom “Budi što želiš“. Na albumu gostuju neki prijatelji i glazbenici: Claudia Beni (Eurovision Croatia), Franjo Črnjarić i Dragana Stojanović, a pjesmu „Putnici sna“ napisale su proslavljene autorice Ines Prajo i Arijana Kunštek a u spotu se pojavljuje i Opća Opasnost. Pjesma „Šta da“ postala je svojevrsni hit u Rijeci i široj okolici a publika također redovito traži i pjesme „Znam“, „Ona voli“ i „Mjesečar“.

PleteRI rock bend iz Rijeke

PleteRI su 2018. godine objavili 2 singla, „Srijeda“ i „Kamen i prah“ a ove 2019. godine izlaze također dva singla i barem jedan spot. Sve te pjesme plus još neke neobjavljene dosad naći će se na 2. albumu ove riječke petorke koji bi po svemu sudeći trebao izaći sljedeće 2020.godine. Dečki najavljuju da će do kraja ove godine nastupati često istodobno radeći na novim pjesmama i novom albumu. Od sljedećih nastupa izdvajaju 23.06. Petrinjat, 24.6. i 25.06. Baška Krk, 12.07. i 13.07. Novi Vinodolski , 04.08.Knin, 23.08. Bilice sa Željkom Bebekom i 25.08.sa Općom Opasnosti te mnoge druge..

Neki dan izasao je novi singl Mrak, a nakon toga i videospot. Predivan spot, sniman uz more, kojeg jednostavno nosi „optimistična melodija na krilima pesimističkog teksta”. Sniman je na lokacijama Kraljevica, Oštro, Rijeka, Učka..u njemu se pojavljuje Marina Javorčić, riječka sportašica i fitness trenerica a za snimanje su bili zaduženi Ivica Swen Maslak i Borna Listar.Montažu potpisuje Karlo Marković.

Autori glazbe Tomislav Maslak i Matija Lukanić, autor teksta je Ivica Swen Maslak.