Share
Počinje prvi Guitar Art Winter Fest na Kopaoniku

Počinje prvi Guitar Art Winter Fest na Kopaoniku

Guitar Art Festival u saradnji sa Opštinom Raška, Centrom za kulturu Gradac i Grand Hotelom na Kopaoniku sa zadovoljstvom najavljuje prvo izdanje Guitar Art Winter Festa.

Festival počinje u subotu, 4. januara koncertom kultne jugoslovenske grupe Ođila, koja je prepoznatljiva po autentičnom ruskom ciganskom zvuku.

Muzički program prvog GAWF održava se u okviru čuvenog hotela Grand, koji već skoro tri decenije predstavlja ponos srpskog hotelijerstva. Koncerti poznatih muzičara organizuju se u januaru, februaru i martu, a ulaz na sve koncert je besplatan.

Guitar Art Winter Fest je jedinstven koncept muzičkog festvala koji ima za cilj da predstavi poznate klasične, džez, flamenko, etno i pop muzičare iz regiona. tokom čitave zimske sezone, na našem najpoznatijem skijaškom centru, u samom centru Kopaonika u Hotelu Grand.

Cilj Guitar Art Winter Festa je da se kroz kreativnu industriju Kopaonik i Opština Raška dalje razvijaju kao obavezna festivalska lokacija u zemlji i regionu, sa ekskluzivnim kulturnim i umetničkim sadržajem.

4. januar – Ođila
Festival počinje koncertom grupe Ođila, koja širom sveta izvodi prepoznatljivu romsku muziku, oslanjajući se na tradiciju teatra Romen iz Moskve i muziku iz legendarnih filmova Cigani lete u nebo, Moja slatka umiljata zver i drugih. Mediji u bivšoj Jugoslaviji, često su Ođilu predstavljali kao autentični ciganski bend iz Moskve, što dovoljno svedoči o perfekciji članova grupe u izvođenju romske muzike.