Share
Počinju kvalifikacije za „Bunt rok festival“

Počinju kvalifikacije za „Bunt rok festival“

U naredna dva meseca, sredom uveče na Drugom programu RTS-a, takmičiće se po tri benda/autora, čije nastupe će ocenjivati stručni žiri.

U prvoj kvalifikacionoj emisiji nastupiće tri benda: drugoplasirani bend sa festivala „Omladina“ iz Subotice – “Skadrilla” iz Beograda, “Stone Slipper” iz Kragujevca i „Đuka i dva vuka“ iz Mladenovca.

Kao revijalni gosti nastupiće prošlogodišnji pobednici „Bunt rok festivala“ sastav “Sergio Lounge” čiji frontmen, Srđan Popov, je ovog puta u ulozi člana žirija.

Zajedno sa Brankom Glavonjić, autorkom festivala, u ulozi voditelja će se naći i Zoran Stefanov, frontmen benda „Iskaz“.

Gledaoci neće biti uskraćeni ni za vesti o svim novim izdanjima, aktuelnim dešavanjimai zanimljivim koncertima na domaćoj rok sceni, a tu je i Top Lista Bunt koju vodi Katarina Vujović.

Novo lice „Bunt rok festivala“, Stefan Jovčić, će razgovarati sa  takmičarima ovogodišnjeg festivala, prenois RTS.

Stalni članovi žirija festivala su Maja Cvetković (E-Play) i Vukašin Marković (Irie FM), sa njima će, u prvoj kvalifikacionoj emisiji, takmičare ocenjivati i Ana Milićević, muzička urednica RTS kanala Muzika i Milorad Ristić – Miki (Bella Technika), koji je predsednik žirija u prvoj emisiji.

Nagradni fond „Bunt rok festivala“ obuhvata i ovog puta veliki broj nagrada od
novčanih, preko robnih, do muzičkih nagrada i nastupa pobedničkih bendova na najvećim i najznačajnijim muzičkim festivalima u zemlji i regionu.