Share
POD objavio album ‘Bunt’, snimljen 1994. god.

POD objavio album ‘Bunt’, snimljen 1994. god.

Niški post-pank trio POD koji je radio u periodu 1992-1998. god. u postavi Robert Petković (pre toga u grupama Lesh i Trivalia) – gitara i vokal, Ivan Jovanovic (grupa Geld) – bas gitara i Mihailo Jocić (grupa I'm) – ritam mašina, objavio je posle 23 godine svoj jedini album pod nazivom “BUNT” (snimljen 1994. god.) za nezavisnu izdavačku kuću PMK Records.

U pitanju je digitalno reizdanje, dostupno za besplatno preuzimanje, nakon proslogodišnjeg fizičkog CD izdanja za izdavačku kuću Nacionalna Asocijacija za Umetnost i Kulturu – NAUK. U medjuvremenu bend je nastavio sa radom i prošle godine na kompilaciji posvećenoj niškom bendu Dobri Isak objavio obradu pesme “Helen Keller”.

“Tekstovi govore o gubitku mentalne ravnoteže, dok su pokidani rifovi i disonantne gitare upregnuti u strogu (ručno sviranu) ritam mašinu, koja agresiju kroti koliko je i stimuliše repeticijom. Pod je življi i siroviji i kao takav srodniji sa Šarlo Akrobatom i Big Black, kojima su se približili više nego ijedan domaći bend.”

Ovo je trideset šesto po redu izdanje PMK Records.

Leave a Comment